Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL számokban: statisztikák, rekordok a nyolcaddöntő szerdai játéknapjáról

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján a Leipzig győzelme és az Atalanta gálája mellett több érdekesség és rekord is született a találkozókon. 

2 – Hans Hateboer a harmadik olyan holland játékos a BL-ben Marco van Basten és Clarence Seedorf után, aki 2 vagy annál több gólt szerzett a sorozatban egy olasz csapat színeiben.

3José Mourinho mindössze a 3 hazai odavágót vesztett el pályafutása során a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában az eddigi 17 meccséből, egyszer a Chelsea-nél (2005/06, nyolcaddöntő) és egyszer a Real Madriddal (2010/11, elődöntő). Mindkét esetben a Barcelona volt az ellenfél, és mind a kétszer ki is esett a csapatával.

Kép

7Timo Werner mind a 7 Bajnokok Ligája gólját idegenben szerezte, ez pedig az első hazai gól előtti leghosszabb ilyen sorozat a BL történetében.

9 – Az Atalanta 10 idei BL-gólját 9 játékos szerezte. Egyik csapatban sem talált be ennyi különböző labdarúgó a sorozatban eddig, beleértve az öngólokat is.

Kép

32 – Az RB Leipzig trénere, Julian Nagelsmann lett a legfiatalabb olyan edző a Bajnokok Ligájában, aki az egyenes kieséses szakaszban irányította a csapatát, 32 évesen és 211 naposan. Ezzel megelőzte Domenico Tedescót, aki az előző szezonban a legjobb tizenhat között irányította a Schalkét 33 évesen és 161 naposan.

(Forrás: Opta)