Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Korai volt a milánói öröm! – Videó

A Serie A 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén az AC Milan hiába vezett a Fiorentina otthonában, és hiába játszott emberelőnyben, nem tudta begyűjteni mindhárom pontot – Sőt, végül majdnem pont nélkül is maradt.

(Kép: AC Fiorentina Twitter)

Zlatan Ibrahimovic érkezése óta felszálló ágban lévő Milan a Fiorentina otthonában ha nem is brillírozott, de már az első félidőben is vezethetett volna, ha a VAR nem lép közbe éppen Ibrahimovic 34. percben lőtt góljánál. .

A szünet után végül hamar szerzett egy gólt a milánói együttes: Ante Rebic köszönte szépen, hogy Martin Caceres lényegében levett neki egy labdát a tizenhatoson belül, és a kapuval szemben állva, megszerezte a vezetést. (0-1) Érdekesség, hogy január közepe óta ez volt az utóbbi időben remek formába lendülő horvát válogatott játékos 6. bajnoki találata, amellyel abszolút csapata húzóemberévé lépett elő.

https://www.youtube.com/watch?v=xYPhVlUDVfg

Az ajándékba kapott gól után aztán egy még nagyobb sanszot kapott Stefano Pioli együttese, miután videózás után Dalbert eredetileg sárga lapos ítéletét megváltoztatták piros lapra – Emberelőnybe került a Milan.

Ahogyan telt-múlt az idő, a vendégeknek nem sikerült megszerezni a mindent eldöntő második gólt, a Fiorentina pedig lényegében a ‘semmiből’ visszajött a meccsbe, miután kapott egy – erősen vitatható –  büntetőt a 85. percben, amelyet Erick Pulgar értékesített is. (1-1)

Amolyan slusszpoénként mmég meg is nyerhette volna a meccset a Fiorentina, ha a hosszabbításban a Gianluigi Donnarumma helyére beálló, első Milanos meccsét játszó  Asmir Begovic nem véd óriásit Martin Cáceres közeli perdítésénél. Maradt így a döntetlen, amellyel a történeteket fényében vélhetően egyik fél sem lehet elégedett.

Fiorentina – AC Milan 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Pulgar (85. -büntetőből) illetve Rebic (57.)
Piros lap: Dalbert (62.)

Korábban játszották:

Bologa – Udinese 1-1
Spal – Juventus 1-2

A bajnokság állása: