Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz sajtó: „Mertens elhalványította Messit! Callejón hulladék!”

Az olasz sajtó nem bűnt kesztyűs kézzel sem a Napolival, sem az FC Barcelonával a két gárda tegnap esti meccsét követően. Az 1-1-gyel összességében egyik fél sem lehet elégedetlen, ám érzékelhetően az olaszok általános nevezője a hiányolt, átütő produkció.

Sajnos csak lehetett volna a meccs legjobbja Dries Mertens tegnap este, mert Sergio Busquets brutális belépője után még egy órát sem tölthetett a pályán. Az már csak az UEFA illetékesek dilettanizmusát mutatja meg tökéletesen, hogy ennek fényében a Napoli gólszerzőjét megsemmisítő katalán lett a mérkőzés embere.

Erre a furcsaságra azonban nem csapott le az olasz sajtó. Sokkal inkább emlegetnek egy „gyenge Napolit, amelyből csak Mertens volt képes elhalványítani Messit”. A Corriere dello Sport elismerte a korábban sokat kritizált nápolyi edzőt: „Gattuso olaszul játszva akasztotta meg a „Blaugranat””. Más lap Messibe állt bele, miszerint: „A Bolha nem volt észrevehető Maradona Mester pályáján.”. Szintén dicsérték máshol Mertens-t: „Hamsíkhoz méltó belga remekmű, de Callejon egy hulladék!”.

Az esti meccs barcelonai visszavágójára március 18-án, szerdán lesz esedékes.