Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bernabeuban igen nehéz játszani…főleg a Real Madrid számára

A Real Madrid szerda este kikapott a Manchester Citytől a Bajnokok Ligája a nyolcaddöntőjének odavágóján a Santiago Bernabeuban, amellyel tovább rontották a hazai statisztikájukat. 

Forrás: managingmadrid

Egyáltalán nem megy jól a Real Madridnak hazai pályán ebben a szezonban. Ha a Bajnokok Ligáját nézzük, a jelenlegi kiírásból négy hazai meccs közül csak egyet tudott megnyerni: a Galatasaray elleni 6:0-ás gálán kívül mind a Club Brugge, mind a Paris Saint-Germain ellen 2-2-es döntetlent játszott, szerdán pedig a City is legyőzte a csapatot.

A kapott gólok száma is aggasztó a Bernabeuban, és ez akkor is igaz, hogy ha az előző BL-szezont nézzük meg: az Ajax négyszer, a CSZKA Moszkva háromszor, míg a Viktoria Plzen egyszer talált be hazai pályán a Real Madridnak.

Figyelmeztető jelek már az elmúlt hetekben is voltak: a Király-kupa negyeddöntőjében a Real Sociedad négyet lőtt nekik, a Celta Vigo pedig két gólt szerzett a Bernabeuban a bajnokságban. Mindezek mellett ebben a szezonban az Athletic Bilbao, a Betis és a Real Valladolid is tudott pontokat lopni a Real Madridtól a La Ligában, ha otthon játszottak, a listavezető Barcelona pedig épp vasárnap látogat majd Madridba.