Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Lampard nagytakarítást tart majd a nyáron?

Angol sajtóhírek szerint komoly játékosmozgások várhatóak a Cehlsea-nél a nyáron, hiszen Lampard elégedetlen a játékosok teljesítményével. Mutatjuk, kik lehetnek veszélyben.

Kép: Fox Sports Asia

Nincs jó passzban a Chelsea, amely a bajnoki versenyfutásban eddig sem feltétlenül volt komoly tényező, a Bayern elleni csúfos vereségükkel pedig már a BL-kiesés is a küszöbön van. Az addig is egyértelmű volt, hogy a londoniak játékoskerete nem hibátlan – vannak hiányosságok. Az azonban talán most látszik a leginkább, hogy mennyire mély tud lenni a gödör, ha nincs kihez nyúlni.

Az angol The Sun arról ír, Lampard lepődött meg talán a legkevésbé a Bayern München elleni 3-0-án. Ő tisztában van a játékosai képességeivel, azok határaival és látja: nincs meg a képességük ahhoz, hogy mondjuk a BL-győzelemért harcolhassanak. Szükség van tehát erősítésekre és egyesekről épp most derül ki, hogy nem alkalmasak a nagyobb célok elérésére. Ahogy fogalmazott a meccs után: “sokat tanultam a játékosaimról.”

Az angol lap szerint három játékos helyzete kritikus a klubnál, az ő távozásukra van most talán a legnagyobb esély: ők Ross Barkley, Jorginho, valamint a 72 millió fontos kapus, Kepa Arrizabalaga. Vannak olyanok, is, akiknél inog a léc és Lampard nagyítóval figyeli minden lépésüket: ilyen Zouma, Willian és Pedro is. Rajtuk kívül pedig akadnak még olyanok is, akik iránt mutatkozik piaci érdeklődés, de a teljesítményük láttán a Chelsea-nél nem akarják mindenáron megtartani őket – az Inter például Marcos Alonsót és Emerson Palmierit is szívesen látná.

Az, hogy mekkora változtatások megvalósíthatóak a nyáron, egyelőre nehéz megmondani, de Lampard jelentős átalakításokat szeretne: a már szerződtetett Ziyech mellé minimum 4 játékost venne még. A Sun szerint az angol válogatott Chilwell egy lehetséges opció lehet, a kapuban pedig egy Kepa-Oblak csere az Atletico Madriddal jelenthetné a megoldást. És természetesen ott van még a régi lemez is, vagyis Jadon Sancho megszerzése, aki viszont egy 100 millió fölötti vétel lenne és több nagy klubbal is meg kéne küzdeni érte.

Jelenleg ez a helyzet a Chelsea-nél, ahol a szezon vége még több játékos jövőjét illetően is sok mindent eldönthet. Épp ezért lesz majd érdemes figyelni, hogy kapják majd össze magukat egy ilyen nehéz időszak után.