Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínába igazolt a magyar válogatott játékos – Hivatalos

Korábbi klubjának edzőjével összeveszett, aki visszarakta a második számú csapatba, ennek következtében várható volt, hogy távozik az ukrán gárdától.


A Dinamo Kijev hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy Kádár Tamás a kínai első osztályban szereplő a Santung Lunengben folytatja pályafutását. Az elmúlt hetekben több pletyka is felröppent a transzferről, azonban a koronavírus miatt úgy nézett ki, hogy meg fog hiúsulni az üzlet. Azt egészen pontosan még egyelőre nem tudni, hogy hány éves szerződést kötött a magyar válogatott bekk, a hírek szerint 2023-ig kötelezte el magát az ázsiai csapattal és 3 millió eurót kapott érte a kijevi gárda.

A 29 éves védőt február elején száműzte az ukrán együttes vezetőedzője, Olekszij Mihajlicsenkó az egyesület második számú csapatába, mert csúnyán összeszólalkoztak a klub törökországi edzőtáborában, Kádár pedig azóta sem készülhetett együtt az első számú csapattal.

A magyar hátvéd új együttese, a Santung Luneng az előző szezonban az 5. helyen végzett a 16 csapatos kínai élvonalban. Kádár olyan játékosok csapattársa lett, mint Marouane Fellaini és a brazil Róger Guedes.