Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: sporttörténelmi meccsen nyert a Bayern, a Dortmund is győzött – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Bayern München és az üldöző Borussia Dortmund is begyűjtötte a három pontot – előbbi siker nem mindennapi körülmények között született.

Fotó: FC Bayern München / Facebook

Borussia Dortmund – SC Freiburg 1–0 (1-0).
Gólszerző: Sancho.

A sárga-feketék trénere, Lucien Favre nem nevezte a kezdőcsapatba a szenzációs formában lévő Erling Haalandot, ám végül a svájci trénernek lett igaza: a Dortmund már a 15. percben vezetéshez jutott Jadon Sancho révén, méghozzá Thorgan Hazard előkészítését követően. A második játékrészben aztán Haaland is beállt, ahogyan Giovanni Reyna is, ám több találat nem született.

A találkozó videós összefoglalója:

TSG Hoffenheim – FC Bayern München 0–6 (0-4).
Gólszerzők: Gnabry, Kimmich, Zirkzee, Coutinho (2), Goretzka.

A bajorok már az első negyedórában lerendezték a mérkőzést, ugyanis ezalatt Serge Gnabry, Joshua Kimmich és a Robert Lewandowskit pótló ifjú tehetség, Joshua Zirkzee is bevette az ellenfél kapuját. Fél óra elteltével Philippe Coutinho is feliratkozott a góllövők listájára, így a vendégek négygólos előnyben vonulhattak a szünetre. A második játékrész szintén müncheni találatokkal indult, Coutinho megszerezte második gólját, valamint a csereként beálló Leon Goretzka is eredményes volt. Ami ezután következett, az egészen döbbenetes volt: a játékvezető félbeszakította a meccset, ugyanis a Bayern szurkolói folyamatosan utálatukat fejezték ki a Hoffenheim elnöke, Dietmar Hopp felé – előtte Thiago és Joshua Kimmich is próbálta leállítani a drukkereket. A hosszú szünetet követően a játékosok megegyeztek abban, hogy a Hopp iránti szolidaritásuk gyanánt nem rúgnak több gólt, ezért a hajrában végig egymással beszélgettek és passzolgattak. A két klub vezetősége is igyekezett összefogni, Karl-Heinz Rummenigge Hoppal együtt, a csapatok kíséretében tapsolta meg a hazai nézőket.

A találkozó videós összefoglalója:

A hétvége további eredményei és programja:

Péntek
Düsseldorf 3–3 Hertha BSC

Szombat
Augsburg 2–3 Mönchengladbach
Mainz 2–0 Paderborn
18:30 Köln – Schalke 04 (Sport 2)

Vasárnap
13:30 Union Berlin – Wolfsburg
15:30 RB Leipzig – Leverkusen (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: