Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: leáll a Premier League; törölték az angol válogatott rangadóját is!

Az olasz, a spanyol, a francia bajnokság után az angol profi bajnokságok is kényszer szünetre vonulnak a koronavírus-járvány miatt. Az FA a Premier League, illetve az EFL egyöntetű egyetértésével a liga fordulók teljeskörű halasztását rendelte el április 3-ig.

Bár korábban üreslelátós meccsekről volt szó, végül a Premier League is feladta a szélmalomharcot, és a futballvilágának egyre több szereplőjét érintő COVID-19 miatt beszünteti a küzdelmet a szezonban. A teljesség igénye nélkül az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City, a Leicester City és a Watford csapatait is összefüggésbe hozták már a megbetegedéssel.

Szerencsére a PL vezetői is belátták, hogy a pénzügyi vonzatoknál sokkal fontosabb a betegség fékezésére fordított példamutató odafigyelés, a nagy embertömegek, mint fertőző gócpontok kialakulásának elkerülése.

Továbbá az FA, vagyis az angol szövetség nem csak azt erősítette meg, hogy az első négy osztály, azaz a profi pontvadászatok szünetelnek, hanem a válogatott soron következő meccse is elmarad. Ez pedig nem lett volna más, mint a március 27-én esedékes találkozó a Wembley-ben, az olaszok ellen.