Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírus: a horvát kapuslegenda is aggódik

Stipe Pletikosa a horvát futballtörténelem talán legjobb kapusa, igaz hatalmas balszerencséjére kimaradt a legnagyobb sikerekből. Az 1998-as vb-bronznál még nem, a 2018-as vb-ezüstnél már nem viselte a címeres mezt. Sőt, egészen konkrétan 2016-ban vissza is vonult.

https://twitter.com/Kempelka/status/607647398681296898?s=20

Stipe Pletikosa ugyan hivatalos tisztséget nem tölt be egyetlen futballklubnál sem a 2016-os visszavonulása óta, ám továbbra is nyomon követi az eseményeket. A COVID-19 világrengető terjedéséről pedig még az is hall, aki egyébként nem törődik a hírekkel. A feltehetőleg Kínából származó koronavírus mára már olyannyira elérte Európát, hogy az öregkontinensen is sorra jelentik be a szigorító intézkedéseket.

Sajnos a betegség a jelek szerint túlnőtt Olaszországon, ám a többi ország úgy fest, hogy egészen jól állja a sarat, bár a fellélegzés lehetősége egyelőre nagyon távolinak tűnik. Kedvelt déli szomszédainknál, a horvátoknál sem olyan rosszak még a megbetegedési statisztikák, nagyjából náluk is 20-30 közötti megbetegedést regisztráltak egyelőre a hivatalos szervek. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a fentebb emlegetett Pletikosa is:

„Néhány perccel ezelőtt beszéltem Ivan Juric-csal (megj.: a Hellas Verona horvát vezetőedzője). Elmagyarázta nekem, hogy milyen is a helyzet Olaszországban. Jelenleg nem lehetünk elégedettek azzal, ami az olasz labdarúgókkal történik, reméljük, hogy akik elkapták a vírust, azoknak a helyzete megoldódik a szükséges orvosi kezeléssel. Horvátországban kissé feszültek vagyunk, mert jelenleg húsz koronavírusos eset van, és a helyzet nem egyszerű. A szlovéniai és ausztriai iskolák bezárnak, valamint Isztriában is. A futball nem annyira fontos, az egészség sokkal inkább, mindent be kell szüntetni több hétre. A Bajnokok Ligáját is le kell állítani, a helyzet ugyanúgy óráról órára változik, ahogy láttuk Kínában is. Karantén nélkül, ahogy azt Olaszországban tették, nem lesz lehetőség a vírus megállítására. A labdarúgás zárt kapuk mögött nem jó ötlet, tegnap Párizsban láttuk, hogy a stadionon kívül ott voltak a szurkolók. Nem akadályozhatjuk meg az embereket, hogy összegyűljenek az ilyen eseményekre. A helyes döntés az lenne, hogy mindent leállítunk, ahogyan már Olaszországban is. Egyelőre azon nem gondolkodnék, hogy van-e lehetőség megtartani a 2020-as Európa-bajnokságot.”

– foglalta össze remekül a helyzetet, a korábbi kapus.