Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfüggesztették az NB I-et – HIVATALOS

Ugyan a klubok már az elmúlt hétvégi fordulót megelőzően kérték a szövetséget, az MLSZ mostanra határozott úgy, hogy az Európa-szerte tomboló koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a hazai labdarúgó bajnokságokat…

Az MLSZ a hétfői napon az alábbi közleményt adta ki hivatalos csatornáin keresztül:

“A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége a mai napon azonnali hatállyal felfüggesztette valamennyi mérkőzés lejátszását, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is. Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak. Akik figyelték az elmúlt napok történéseit, láthatták, hogy a labdarúgásban is történtek intézkedések: elhalasztottunk egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótláscsapataink nem utaztak el külföldre, illetve mi sem rendeztünk utánpótlástornákat. A kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendeltünk el, ahol csak a legszűkebb stáb lehetett jelen a játékosok mellett.

Felfüggesztettük az utánpótlás-bajnokságok mérkőzéseinek lejátszását is, első és legfontosabb cél érdekében, mindenkinek az egészség megóvása a legfontosabb. Ezért születtek ezek a döntések, és reméljük, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a játékosok, az edzők és természetesen a szurkolók megértését is.”