Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Simeonénak már megvannak a nyári célpontjai! – Sajtóhír

Nemrég írtunk a nyáron nagy átalakulásra készülő Real Madrid átigazolási terveiről. Most a Marca összeállítását is alapul véve, a városi rivális Atlético Madrid kerül terítékre.

Természetesen az Atléticora is igaz, hogy a koronavírus-járvány gazdaságilag nyomot hagy majd a klubon, ráadásul tudjuk, hogy a “matracosok” már megszorításokat is bevezettek, Diego Simeone vezetőedző ennek ellenére folytatná csapata újjáépítését.

A madridi székhelyű Marca szerint az argentin tréner már közölte Andre Berta sportigazgatóval, hogy a védelembe, a középpályára és a támadósorba is hozna új játékost.

Állítólag az Atleti egyik legfőbb nyári célpontja az FC Barcelonától távozóban lévő, egyes források szerint Madridban már házat is nézegető Ivan Rakitic; de nem tett le Simeone Edinson Cavani megszerzéséről, még a januári sikertelen próbálkozások ellenére sem.

A 49 esztendős argentin tréner a hátvéd sorát is szeretné megerősíteni, ahová a Valladolid 20 esztendős tehetséges középhátvédje, Mohammed Salisu az egyik legfőbb kiszemeltje. A Marca szerint az Atlético kész aktiválni a ghánai játékos 12 millió eurós kivásárlási árát, de akár még Mario Hermosot is felajánlhatják cserealapnak.

A Marca ugyan távozók oldalát nem vizsgálta, de ha már Hermosot említettük, a “matracosok” keretében bőven vannak bizonytalan státuszú futballisták a maradást illetően (például Héctor Herrera vagy Thomas Lemar), és vélhetően Jan Oblák kapus körül sem lesz azért csendes ez a nyár sem. Utóbbi esetleges elvesztése például alapvetően átírhatná az átigazolási tervezetet.