Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willian még tárgyal a Chelsea-vel – lehet ebből váltás?

A Brazil ESPN készített egy interjút a Chelsea kiválóságával, Williannal. A támadó beszélt a jelenéről és a jövőjéről is. Utóbbi már csak a koronavírus miatt is bizonytalannak tűnik.

Willian Azpilcueta után a keret második leghosszabb ideje ott lévő játékosa. Neve szinte már egybeforrt a Chelsea-vel és saját bevallása szerint is nagyon jól berendezkedett Angliában – nem szívesen menne el. Mindenképpen hosszabbítana jelenlegi klubjával: ő egy 3 éves hosszabbításban gondolkozik, míg a Chelsea csak kettőt ajánlott. Így egyelőre még egyezség nincs a felek között és a koronavírus miatt a tárgyalások is szünetelnek. Egyelőre nem tudni, hogy hol játszhat majd Willian a következő szezonban.

Augusztusban lesz majd 32 éves – ebből 14-et Európában töltött. Nem rég a csapattal karanténban töltött hetek után hazaengedték Brazíliába, ahová többnyire csak mint turista jár. Sokan kérdezik, mikor tér vissza nevelőegyesületéhez a Corinthinashoz. 9-től 18 éves koráig játszott ott és sokan visszavárják. Ő azt mondta, hogy habár sok barátja van ott, nem gondolkodik még a visszatérésen – a célja még mindig Európa.

Az utóbbi 1-2 évben komolyabban felmerült már a távozása: főleg a Barcelona járt közel a megszerzéséhez, de a katalánok végül lemaradtak róla. Mostani nyilatkozatából viszont az jön le, hogy nagyon hozzá szokott már Angliához, nem menne el szíve szerint. Habár nem zárta ki az országváltás lehetőségét, mindenképp a Premier League a prioritás számára.

Ez azt is jelenti, hogy a többi PL-csapat, amely a megszerzését tervezgetheti, jobb ha összekapja magát. Ide sorolható a Tottenham és az Arsenal is – különösen előbbi próbálkozhat majd nála. Első sorban viszont most minden a Chelsea-n múlik, ők vannak a legjobb helyzetben Willian megtartása szempontjából.