Újabb olasz játékos fertőződött meg a koronavírussal – HIVATALOS

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 április 7. 06:40

A hétfői napon egy újabb olasz profi labdarúgó megbetegedését erősítette meg a klubja, ezúttal azonban nem az első osztályból…

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Venezia gárdája a hétfői napon hivatalos csatornáin közölte, hogy a gárda rutinos játékosa, Antonio Vacca koronavírus-tesztje pozitív lett, és megkezdődött a labdarúgó házi karanténja.

A 29 éves középpályás az elmúlt szezonban még az élvonalbeli Parmában szerepelt, s korábban többek közt a Benevento és Foggia csapatait is erősítette alacsonyabb osztályban. Vacca esete egyébként az első megbetegedés a másodosztályú labdarúgók körében, eddig kizárólag stábtagokat diagnosztizáltak a vírussal a Serie B-s mezőnyből.

Eközben az olasz első osztályban már 16 játékos betegedett meg a vírussal: a Sampdoria hét betege mellett eddig a Juventus és a Fiorentina csapatából három-három, míg az AC Milan és a Hellas Verona keretéből egy-egy fertőzöttet diagnosztizáltak, miközben például a Juventus sztárja másodszor fertőződött meg a vírussal, annak ellenére, hogy már letöltötte a karantént, és megbetegedése óta negatív tesztet is produkált.

Olaszországban bő egy hónap alatt már 16 523 ember hunyt el a járványban, és több mint 132 ezer esetben diagnosztizálták a betegséget.

További olasz másodosztállyal kapcsolatos hírekért, naprakész információkért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!