Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két hét múlva folytatódhat a Bundesliga!

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as idénye térhet vissza elsőként az európai topbajnokságok közül…

A német liga (DFL) vezérigazgatója, Christian Seifert a csütörtöki napon elárulta, hogy amennyiben a kormányzattól zöld jelzést kapnak, részükről akár május 9-én folytatódhat a világjárvány miatt március közepén felfüggesztett német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as szezonja.

A DFL meghatározta a bajnokság zárt kapuk mögötti újraindulásának feltételeit is: eszerint maximum 213 hivatalos személy lehet jelen egyszerre a stadionban, ahol azon kívül további 109 biztonságért felelős személy tartózkodhat. Szurkolók az arénákon kívül sem gyülekezhetnek, a játékosokat pedig amellett, hogy folyamatosan ellenőrzik majd, a mérkőzéseken egy kijelölt egészségügyi munkatárs felügyeli majd. Fertőzés esetén azonnal értesíteni kell a hatóságokat, ugyanakkor a csapat többi tagjai nem kerülnek automatikusan karanténba.

A Bundesliga idei kiírását 9 fordulóval a szezon vége előtt a Bayern München vezeti négy ponttal az üldöző Borussia Dortmund előtt.