Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az újgazdag Newcastle első nagy kiszemeltje – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United gárdájának többségi tulajdonát egy szaúdi cégcsoport készül megvenni, amely jelentős forrással támogatná a “Szarkák” új időzítéseit…

A Foot Mercato információi szerint a tulajdonosváltást követően jelentős erősítésekre készülő Newcastle United együttesének egyik első igazolása a Napoli által eladásra szánt kiváló hátvéd, Kalidou Koulibaly lehet. A világsajtó leginkább a Manchester City, a Manchester United és a Paris Saint-Germain érdeklődéséről számolt be a szenegáli védővel kapcsolatban.

A korábbi szigetországi lapértesülések szerint a Napoli tulajdonosa, Aurelio De Laurentiis 99 millió euró határozta meg a 28 éves hátvéd eladási árát, akiért hosszú sorokban kígyóznak az európai sztárcsapatok.

Koulibalyt az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt öt és fél év alatt több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében, s a védelemben igazi falként funkcionált, azonban az idei szezonban – ahogy csapatáé is – a játéka jelentősen visszaesett, és most már egyre inkább kész tényként kezelik a távozását.