Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehérorosz Kupa: összejött az álomdöntő!

Nincs megállás a koronavírus-járvány ellenére egyedüliként labdarúgóélettel rendelkező európai országban, Fehéroroszországban a hétvégi bajnoki fordulók közt a szerda esti órákban a hazai kupasorozat elődöntőinek visszavágóit bonyolították le három héttel az első mérkőzések után…

Az első mérkőzés 2-0-s megnyerése után a bajnok Dinamo Breszt a vártnál csak jóval nehezebben tudott továbbjutni a címvédő Sahtar Szoligorszk elleni párharcból. A vendégek a félidőben már két góllal is vezettek, melynek köszönhetően összesítésben már 4-0 volt a javukra, azonban a Sahtar a duplázó Lisakovich vezérletével az 58. és 74. perc között négy gólt lőtt. Azonban még ez a bravúros fordítás is kevés volt a továbbjutáshoz, hiszen ehhez még egy ötödik találatot is be kellett volna vinniük, így viszont a két idegenben lőtt góljával a Dinamo lett a finalista. A tavalyi kupagyőztes Sahtar pedig a hétvégi bajnoki, idegenbeli megnyerését követően másodszor is legyőzte a bajnokot, de ez is kevés volt az újabb kupadöntőhöz.

Az odavágón összeszedett 1-0-s hátrányát a rekordbajnok BATE Boriszov már az első félidőben megfordította a Szlavija Mozir ellen, és ezzel a két találattal a favorit biztosította a továbbjutását. Ezen a mérkőzésen már jóval kevesebb fordulat történt, mint a másik összecsapáson. Így összejött a várva várt finálé a két nagy rivális közt.

Fehérorosz Kupa, elődöntő, visszavágók

Sahtar Szoligorszk – Dinamo Breszt 4-2
Továbbjutott: a Dinamo Breszt 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal

BATE Boriszov – Szlavija Mozir  2-0
Továbbjutott: a BATE Boriszov 2-1-es összesítéssel

A Fehérorosz Kupa döntő mérkőzését előreláthatólag május 24-re tervezik.