Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: újabb kérdésben döntöttek a folytatásra

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az angol bajnokság (Premier League) csapatai a liga vezetésével közösen a pénteki napon tartottak videokonferenciát a 2019-2020-as, félbemaradt szezon folytatására vonatkozólag…

Az angol sajtó egybehangzó beszámolói szerint az angol bajnokság (Premier League) csapatai megállapodtak abban, hogy a szezon hátralévő mérkőzéseit kizárólag semleges helyszíneken, legfeljebb 8-10 stadionban lehet megrendezni.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos. Az általános protokoll szerint heti két tesztet fognak majd végezni a játékosokon, és természetesen csak a negatív tesztet produkáló labdarúgók vehetnek részt a küzdelmekben.

A bajnokság lebonyolításához mintegy 40 ezer koronavírus-tesztre lenne szükség a játékosok és a stábok, illetve a személyzet egészségének megóvása érdekében. A BBC értesülése szerint a kluboknak alá kell majd írniuk egy egészségügyi protokollt, melyet a PL orvosi csoportja és egészségügyi tanácsadói állítanak össze. A jelenlegi helyzetre való tekintettel pedig a mérkőzések helyszínein és az edzőközpontokban is a megszokottnál sokkal szigorúbbak lennének az egészségügyi, biztonsági előírások.

A folytatást illetően egyelőre konkrét döntés nem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.