Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb játékos távozhat az Ajaxtól! – sajtóhír

Az amszterdami alakulat tavalyi csodás szezonja után nem meglepő, hogy sorban állnak játékosaikért a topcsapatok. Ahogy az sem nagy meglepetés, hogy ezek a futballisták szeretnének a legmagasabb szinten játszani.

Nicolás Tagliafico két és fél éve szerződött az Ajaxhoz 4 millió euróért cserébe. Azóta kimagasló teljesítményt nyújt, így nem meglepő módon számos topklub érdeklődését felkeltette. A leggyakrabban a Barcelonával hozzák hírbe az argentin játékost, ahol az eddig nem túl meggyőző játékkal előrukkoló Junior Firpo alternatívájaként tekintenének rá. De a katalán klubbon kívül a Chelsea gárdáját is emlegették vele kapcsolatban.

Ahogy arról a klub vezérigazgatója, Edwin van der Sar is beszámolt, Tagliafico egyike azon 3 játékosnak, akikkel tavaly szóban megegyeztek, hogy még egy évet maradnak az Ajax kötelékében, utána pedig nem állnak az útjukba, ha egy nagyobb klub hívja őket.

Az argentin hátvéd most az alábbiakat mondta jövőjével kapcsolatban:

Az Ajax egy kiváló csapat, viszont a holland pontvadászat nem olyan erős. Muszáj, hogy mindig legyenek álmaid. Még nem tudok semmi biztosat mondani a jövőmmel kapcsolatban. A bajnoki felkészülés talán két hónap múlva elindul, viszont nekem figyelnem kell a testemre, fittnek kell maradnom, ha esetleg egy másik klubba megyek. Lehet, hogy a Barcelona figyel engem, de még nem tudok semmi konkrétummal szolgálni.

Tagliafico ebben a szezonban összesen 38 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 5 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki. Értékét a transfermarkt 28 millió euróra becsüli.