Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatás előtt a Bundesliga

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a május 16-i hétvégén első európai topligaként a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as szezonja folytatódik a kényszerszünet után…

Csütörtökön ismét videokonferenciát tartott a Német Labdarúgóliga (DFL), az élvonal és a másodosztály 36 klubja egyöntetűen elfogadta azt a javaslatot, hogy szükség esetén júliusban is játszanak mérkőzéseket annak érdekében, hogy befejezhessék a 2019-2020-as idényt.

A liga hivatalos közleményében erősítette meg, hogy arra az esetre, ha az idényt mégis le kellene fújni, néhány héten belül kidolgoznak egy vészforgatókönyvet. Továbbá a német csapatok arról is döntöttek, hogy élnek az nemzetközi szabályalkotó testület által bevezetett öt csere lehetőségével az oda-visszavágós párharcok során, hosszabbításos kupameccseken.

A Bundesliga idei kiírását 9 fordulóval a szezon vége előtt a Bayern München vezeti négy ponttal az üldöző Borussia Dortmund előtt. A folytatásban a zárt kapus mérkőzések megrendezését rendkívül szigorú feltételekhez kötötték, egy DFL egy 35 oldalas szabálykönyvet készített a klubok részére.

A hétvégi, “visszatérő” forduló slágermérkőzése kétségkívül a Dortmund–Schalke Ruhr-vidéki derbi lesz szombat délután 15:30-as kezdettel.