Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szenzációs foci, négyet vágott a Dortmund a derbin – videóval

A német élvonalbeli bajnokság visszatért, a 26. forduló szombati játéknapján a Borussia Dortmund hazai pályán négygólos sikert aratott a Schalke 04 ellen.

A nézők nélküli Signal Iduna Park látványát kétségtelenül még szokni kell, de a sárga-feketéket ez sem tántorította el a támadófutballtól: Lucien Favre együttese a 29. percben szerzett vezetést egy káprázatosan felépített akció végén, méghozzá a januári igazolás, Erling Haaland találatával. A Borussia még a szünet előtt igyekezett bebiztosítani a három pont sorsát, Raphael Guerreiro góljával meg is duplázták az előnyüket. Időközben a gelsenkirchenieknek is adódtak lehetőségeik, ám Roman Bürki kapus eszén nem tudtak túljárni a vendégek.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött: a Dortmund letámadásos taktikája ismét érvényesült, Thorgan Hazard villámgyorsan gólhelyzetbe került, amelyet a belga ki is használt a 48. minutumban. A Schalke vezetőedzője a szünetben két támadót is becserélt, érdemben azonban sem Guido Burgstaller, sem pedig Rabbi Matondo nem tudott hozzátenni a játékhoz. Sőt, fél órával a vége előtt Guerreiro duplázott, beállítva ezzel a végeredményt – a portugált Haaland szolgálta ki, de érdemes megemlíteni Julian Brandt nevét is, aki az összes találatból oroszlánrész vállalt a váratlan megoldásaival. A BVB játékán egyáltalán nem látszott a kényszerpihenő, a helyzetkihasználásuk különösen figyelemre méltó: négy kaput eltaláló lövésből négy gól született.

Borussia Dortmund 4–0 Schalke 04 (2-0).
Gólszerzők: Haaland, Guerreiro (2), Hazard.

A találkozó  videós összefoglalója:

A 26. forduló további eredményei és programja:

Szombat
Augsburg 1–2 Wolfsburg
Düsseldorf 0–0 Paderborn
Hoffenheim 0–3 Hertha
Leipzig 1–1 Freiburg
18:30 Frankfurt – Gladbach (Sport 1)

Vasárnap
15:30 Köln – Mainz (Sport 1)
18:00 Union – Bayern (Sport 1)

Hétfő
20:30 Werder – Leverkusen (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: