Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa véleményezte Neymar helyzetét!

Neymar és a Barcelona kapcsolata állandó téma a nemzetköti sportsajtóban. Most egy honfitársa mondta el véleményét erről a helyzetről. 

A világ nagy része ismeri a Barcelona és Neymar közötti helyzetet. A brazil játékos 2017 nyarán hagyta el a katalánokat, máig világrekordot jelentő 222 millió euróért cserébe. Neymart azóta a sajtó minden átigazolási időszakban vissza akarja hozni korábbi klubjához. Még Lionel Messi szerint is nagyobb esélye lenne a Barcelonának a hőn áhított Bajnokok Ligája serleg megszerzésére, ha egykori csapattára visszatérne, tekintve, hogy a helyére hozott Dembelé vagy Coutinho nem tudta hozni az elvárt szintet.

Honfitársa, a már visszavonult Giovane Élber szerint viszont hiba lenne a katalánoktól, ha visszavinnék a brazilt. Élber legszebb éveit a Bayern München és a Lyon kötelékében töltötte, hiszen ebben a két klubban összesen 18 trófeát nyert meg. Ő az alábbiakat mondta a helyzetről:

Azok után, ahogy elhagyta a Barcát, szerintem lehetetlen, hogy visszatérjen. Tiszteletlenül viselkedett a klubbal szemben. Azt mondta, azért megy el, mert ő akar lenni a világ legjobbja. De nem lehetsz a világ legjobb játékosa a PSG-ben. Ehhez a Real Madridban vagy a Barcelonában kellene játszanod, ők mindig esélyesek a BL megnyerésére. Továbbra se gondolom úgy, hogy a PSG megnyerhetné a sorozatot a következő három vagy négy évben.

Élber nyilatkozatától függetlenül a pletykák nem fognak alábbhagyni, viszont Neymarnak akadt vetélytársa Lautaro Martinez személyében. Erősen valószínű, hogy a Barcelonának csak egyikük megszerzésére lesz anyagi kerete a jelenlegi helyzetben. Kérdés, hogy még mindig Neymart akarják-e.