Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: elképesztő fordítás a rangadón – KÖRKÉP

A német másodosztály (2. Bundesliga) szünet után újraindult küzdelmei során ugyancsak hétközi fordulót bonyolítottak le keddtől csütörtökig, mely egy igazán komoly rangadóval zárult két jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező csapat fellépésével…

A folytatásbeli első két meccsét elveszítő VfB Stuttgart az őket egy ponttal megelőző Hamburger SV gárdáját fogadta csütörtök este, vagyis a harmadik látta vendégül a második helyezettet. Az első negyedóra végén a jobb passzban lévő HSV máris megszerezte a vezetést, miután egy szögletet követően a télen a Leverkusentől kölcsönvett finn csatár, Joel Pohjanpalo fejelt védhetetlen a svábok kapujába. A mezőnyfölényben játszó vendégek aztán az első félidő ráadásában tovább növelhették előnyüket, Aaron Hunt magabiztosan értékesítette a kezezés miatt megítélt büntetőt. Közvetlenül a szünet után egy pontrúgást követően az előre húzódó Wataru Endo fejjel tudott eredményes lenni, majd a játékrész derekánál a zsinórban harmadik fellépésén eredményes Nicolás González tizenegyesből egyenlítette ki a találkozó állását. Amikor már mindenki azt hitte volna, hogy marad a döntetlen, González elfutását követően Gonzalo Castro közvetlen közelről állította be a 3-2-es hazai győzelmet jelentő végeredményt, így a VfB két ponttal a HSV elé került a tabellán.

VfB Stuttgart-Hamburger SV 3-2 (0-2)
Gólszerzők: Endo (47.), N. González (61. – büntetőből), G. Castro (90+2.), ill. Pohjanpalo (16.), Hunt (45+2.-  bünetőből)

Ami a többi mérkőzést illeti, a listavezető Arminia Bielefeld aktuális fellépését elhalasztották, mivel a Dynamo Dresden a sorozatbeli harmadik fordulóban sem léphetett pályára a csapatban diagnosztizált koronavírus-fertőzések miatt. A Darmstadt egymást követő második sikerével közelít az élmezőnyhöz, és erősítette meg ötödik helyét.

A 28. forduló eredményei

Wehen-Sandhausen 0-1
Regensburg-1. FC Nürnberg 2-2
Greuther Fürth-Osnabrück 0-2
Erzgebirge Aue-Darmstadt 1-3
VfL Bochum-Kiel 2-1
Arminia Bielefeld-Dynamo Dresden elhalasztva
St. Pauli-Heidenheim 0-0
Hannover 96-Karlsruhe 1-1
VfB Stuttgart-Hamburger SV 3-2

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye