Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A játékos, aki azért utasította el a Real Madridot, mert nem akart spanyolul tanulni

Van egy olyan játékos a futball történetében, aki mindössze azért utasította vissza a Real Madrid ajánlatát, mert nem volt kedve megtanulni egy új nyelvet.

Van olyan játékos, aki még a Real Madrid ajánlatát is képes volt elutasítani, még egy olyan banális ok miatt is, ami annyi volt, hogy nem akart spanyolul tanulni. A holland Bert Kontermann pedig éppen ezért mondott nemet a világ egyik legnagyobb klubjának 1999-ben. A védő így abban az évben még a Feyenoord játékosa maradt, majd 2000-ben csatlakozott a skót Rangers csapatához.

“Azon a nyáron a Real Madrid 20 millió holland forintot ajánlott értem. Leo Beenhakker volt az edzőm akkoriban, aki korábban a Real Madridnak is volt a trénere. Azt mondta, hogy engem akarnak, én pedig azt válaszoltam neki erre, hogy “Csak viccelsz, nem hiszek neked.” Majd azt mondta, hogy azt akarja, hogy a Feyenordban maradjak, de el tudja képzelni, hogy mennyire szeretnék csatlakozni a Real Madridhoz, mert az egy fantasztikus klub. Én viszont csak arra tudtam gondolni, hogy a következő klubomnak Németországban vagy Nagy-Britanniában kellene lennie, mert németül és angolul is elég jól beszélek, de Spanyolorzság egy kicsit félelmetes volt számomra, mert ijesztő volt, hogy egy ilyen nagy klubban futballozhatok, és az is zavart, hogy spanyolul kellene tanulnom. Azt gondolom, hogy akkoriban nem álltam készen rá, hogy a Real Madridban focizzak.”

– nyilatkozta a korábbi játékos a Talkin Fitbaw podcast adásában.

Végül úgy döntött, hogy marad a Feyenoordban, és onnan nézte végig, ahogy a Real Madrid megnyeri a Bajnokok Ligáját az 1999/2000-es szezonban. Elmondása szerint azonban nem azonnal bánta meg a döntését.

“Végül belegondolva, elég hülye döntés volt ez részemről. Tényleg komolyan gondolták, hogy leigazolnak, de én inkább azt mondtam Beenhakkernek, hogy a Feyenoordban maradok. Akkoriban nem éreztem úgy, hogy ez egy rossz döntés lett volna, de megtartottam minden cikket arról, amit lehoztak az ajánlatról az újságok, különben senki nem hinne nekem.”