Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: német klasszis a fő kiszemelt

A koronavírus-járvány előtti időszakban Erling Haaland és Eduardo Camavinga nevét lehetett leggyakrabban hallani a királyi gárdával kapcsolatban, most azonban a Marca szerint fordulat állt be a klub átigazolási prioritásában.

Kai Havertz a Bundesliga történetében a legfiatalabb játékos, aki eljutott 100 mérkőzésig, ebben az idényben eddig 15 gólnál és nyolc gólpassznál jár a Bayer Leverkusen színeiben, szerződése viszont már csak két évig él.

Havertzet nemrégiben az ESPN az 5. legjobb 21 éven aluli futballistának választotta meg, kiemelve erősségeinél, hogy egy elegáns támadó középpályás, aki képes átjátszani az ellenfeleket és teret nyitni, hogy aztán kulcspasszokat adjon. Könnyedén és már az arroganciával határos magabiztossággal játszik. Ballábasként a jobbat sem csak támaszkodásra használja, sohasem tűnik úgy, hogy kapkodna, remekül lát a pályán és olyan erőnléte van, hogy mindig képes betörni a tizenhatoson belülre is.

A fiatal német korábban egyértelművé tette, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni, erre jelen állás szerint a Leverkusennel is jó esélye lehet, ugyanakkor rendkívül szoros a mezőny, és a Bayer könnyedén lemaradhat végül az első négy helyről.

A királyi gárda a közelmúltban élénken figyeli a Bundesligát, tavaly nyáron Luka Jovic-ot szerződtette, most pedig Erling Haalandot boronálják rendre össze a csapattal.