Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított edzőjével a Southampton! – hivatalos

Meghosszabbította edzője szerződését a Southampton FC. A “Szentek” komoly gödörbe kerültek az idény során, ám Ralph Hasenhüttl innen is kirángatta őket. Az osztrák menedszer 2024-ig szóló kontraktust írt alá.

Hasenhüttl 2018 decemberében vette át a Southampton irányítását Marg Hughestól.  Azóta 60 mérkőzésen irányította a “Szenteket” és átlagosan 1,25 pontot szerez meccsenként. Angliai karrierje legnehezebb időszaka októberben volt, amikor hazai pályán 0-9-re kikaptak a Leicester Citytől. Nemrégiben erről a találkozóról is beszélt az 52 éves menedzser:

A 9-0-ás vereség után kaptam egy SMS-t Sir Alex Fergusontól. Nem ismertem őt személyesen korábban. Ha nem kapunk ki ilyen súlyosan, talán sosem keres fel. Nagyon jól esett, hogy írt nekem. Ez egy olyan pozitívum volt, amely utána sokat segített abban, hogy talpra tudjak állni. Örökké együtt fogok élni ezzel a súlyos vereséggel, de nagy örömmel töltött el, amikor a szezon második felében vissza tudtunk vágni.

Valóban sikerült az egész csapatnak felállnia ebből a nagy pofonból, hiszen később legyőzték a Tottenhamet és a Chelsea együttesét is, valamint a Leicester otthonában is nyerni tudtak 1-2-re. A Soton jelenleg a 14. helyig tudott felkapaszkodni, mielőtt a koronavírus-járvány miatt félbeszakították az idényt. 7 pontra vannak a biztos kiesést jelentő 18. pozíciótól. A Premier League küzdelmei június 17-én fognak folytatódni. Hasenhüttl 2024-ig szóló új szerződést kötött a klubbal.