Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: csak 15 percen át tartott a Leverkusen varázsa, ez nem elég a Bayern ellen

A Bundesliga 30. fordulójának rangadója egy erős első játékrészt hozott, ami bővelkedett fordulatokban. Kétség kívül kiderült, melyik volt a jobb csapat ezen a délutánon.

Sokan reménykedtek abban, hogy az utóbbi hetekben kimondottan jól teljesítő Bayer Leverkusen hazai környezetben esetleg meg tudja majd szorongatni a Bayern Münchent. Elvégre Hans-Dieter Flick pont a gyógyszergyáriak ellen szenvedte el első vereségét a müncheni padon még november végén – igaz, azzal együtt is összesen csak két veresége van, a legutóbbi december elején a Mönchengladbach elején volt.

A Bayern vágott neki a meccsnek favoritként, de váratlanul nagy ellenállásba ütköztek rögtön az első percekben. Peter Bosz együttese feltolt védelemmel, letámadással várta őket és sok energia mozgósításával fojtották meg a vendégek játékát. Nem tudott kibontakozni a Bayern, a 10. percben pedig ráadásul hátrányba is kerültek: egy bedobás után 2-3 gyors passzt követően ugratták ki Alariót a hazaiak, aki egyedül törhetett kapura és be is talált. Érett a meglepetés. Viszont néhány percnyi üzemzavart követően feléledt a Bayern és átvették az irányítást.

A sötét mezesek egyre többet birtokolták a labdát, majd növelték jelenlétüket Hradecky kapus portája előtt is. A 28. percben aztán megtört a jég: egy csúnya labdavesztést követően a felezővonalnál bajba került a Leverkusen. A müncheniek zavartalanul kontrázhattak, Coman pedig simán kihasználta a lehetőséget a megtorpanó Hradecky-t mattolva. Ezt követően a hazai csapat viszonylag stabilan tartotta magát még egy darabig. Türelmesen védekeztek és úgy tűnt, lehet ebből még egy izgalmas találkozó. A félidő vége azonban gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A 42. percben Goretzka talált be, kihasználva a piros mezesek több komoly védekezési hibáját, majd a ráadás első percében jött a kegyelemdöfés. Kimmich parádés mélységi indítását a kiugró Gnabry váltotta gólra, így 3-1-el mehettek szünetre a csapatok. Három cserével indította a második félidőt Bosz, a Leverkusen pedig minden erejét beleadva támadott. A kockázat azonban amit bevállaltak, nem fizetődhetett ki. Még ha volt is egy-két lehetőségük, folyamatosan ott volt a levegőben, hogy a Bayern sikeresen végigvisz majd egy kontrát. Így is lett.

A 66. percben Robert Lewandowski fejes góllal zárta le a Bayern ellenakcióját Müller átadása után, ami lényegében mindent eldöntött a három pont sorsát illetően. A folytatás ha nem is volt eseménytelen, leginkább egy lötyögős edzőmeccs benyomását keltette. A 89. percben Wirtz még be tudott ugyan találni, de a lényeg már nem változott. A Leverkusen csak ráijeszteni tudott a Beyernre, amely ennek ellenére 4-1-re nyerni tudott és ilyen ütemben semmi sem menti meg őket a bajnoki címtől.

Bayer Leverkusen – Bayern München 2-4
G.: Alario (10.), Coman (28.), Goretzka (42.), Gnabry (45+1.), Lewandowski (66.), Wirtz (89.)

Bayer Leverkusen: Hradecky – Bailey (Demirbay), Tapsoba, Sven Bender, Dragovic, Amiri (Wendell) – Baumgartlinger (Paulinho), Aranguiz – Diaby, Alario (Volland), Bellarabi (Wirtz). Edző: Bosz.

Bayern München: Neuer – Alphonso Davies (Lucas Hernandez), Alaba, Jerome Boateng, Pavard – Goretzka (Javi Martinez), Kimmich – Gnabry (Thiago Alcantara), Thomas Müller, Coman (Perisic) – Lewandowski. Edző: Flick.

A 30. forduló eddigi eredményei:

Freiburg – Borussia Mönchengladbach 1-0
Düsseldorf – Hoffenheim 2-2
Frankfurt – Mainz 0-2
RB Leipzig – Paderborn 1-0

A 30. forduló további programja:

Szombat: 18:30 Borussia Dortmund – Hertha BSC (Tv: Sport1)
Vasárnap: 13:30 Werder Bremen – Wolfsburg (Tv: Sport1)
15:30 Union Berlin – Schalke (Tv: Sport1)
18:00 Augsburg – Köln (Tv: Sport1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

A táblázatokért köszönet az Eredmenyek.com-nak!