Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Bobál mesterhármasa is kevés volt a Paks ellen

Már a 29. fordulónál jár a magyar bajnokság, melynek szombati mérkőzésein igazi kiesési rangadókat rendeztek – minden pontért őrületes a küzdelem továbbra is.

Nem jellemző helyzet a magyar klubfociban, de a csapatoknak a kialakult helyzet miatt át kellett állniuk a szerda-szombat ritmusra. Ez tőlünk nyugatabbra a topligákban nem is kéne hogy gondot okozzon, ám az itthoni klubok kereteit nem erre a terhelésre találták ki – érezhető volt, hogy ez nagy nehézséget jelenthet majd. Különösen a kis csapatoknak, amelyek a tabella alján élet-halál harcot vívnak a bentmaradásért és nincs két kezdőcsapatnyi potenciális kezdőjátékosuk, mint a Vidinek, vagy a Fradinak. Ez talán még egy lapáttal rádob az izgalmakra, egy újabb frontot adva a szakmai stáboknak, ahol helyt kell állniuk.

A hétközi meccsek után most szombaton kellett bizonyítaniuk. A Debrecennek ez volt a második mérkőzése idén Kondás Elemér irányításával, akinek továbbra sem volt sok lehetősége begyakorolni csapatával, amit szeretne. Ettől függetlenül jól indítottak hazai pályán: Adeniji találatával már a 6. percben előnybe kerültek és majd’ fél órán át tartották is az előnyüket. Ekkor azonban a Puskás Akadémia csapata egy hatalmas debreceni védelmi bizonytalanságot kihasználva egyenlített Knezevic révén, majd a fordulást követően nem sokkal van Nieff szabadrúgásából még a vezetést is megszerezték. Jött azonban a gyors válasz a hazaiaktól: Adeniji ezúttal fejjel volt eredményes, megmentve csapatának egy pontot a PAFC ellen. Ezzel a kieső helyen álló DVSC-nek az újraindulást követően ez volt három vereség után a második döntetlenje – legutóbb március 7-én, a Kisvárda ellen tudtak győzedelmeskedni.

Az esti rangadón a hét közben a Fradi ellen pontot gyűjtő Paks látogatott a Zalaegerszeg otthonába. És a fent ecsetelt gondolatok leginkább őket emelhetik ki pozitív irányban a hátsó régióból: viszonylag bő a keretük, így Osztermájer Gábor több játékosát is pihentethette, míg erre a túloldalon már jóval kevésbé voltak adottak a lehetőségek. A Paks lendületesen is indított, komoly lehetőségeket tudtak kialakítani rögtön az első percekben.  A 12. percben pedig Könyves révén még a vezetést is megszerezték – hibátlan volt a kezdés. Ezt követően azonban visszavettek a nyomásból és egyre több teret kapott a ZTE támadósora. A 34. percben Bobál Gergely egyenlített, innetől pedig egy teljesen új meccs kezdődött. A sötét mezesek nagyon aktívak lettek és egészen a végéig futószalagon szállították a lendületes, gyors ellentámadásokat. Az 50. percben Bobál egy szabadrúgást követően fejelt újabb gólt, majd a 62. percben már a mesterhármast is megszerezte. Ekkor a meccs képe alapján elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Zalaegerszeg elkerülheti a győzelmet, pedig ez történt. A hajrában ugyanis elég volt csak egy vagy két figyelmetlenség, amit a Paks játékosai kis szerencsével ki tudtak használni. Tamás kezezése után büntetőhöz jutott a vendég együttes, amit Böde Dániel magabiztosan értékesített – ekkor azonban még nem volt benne a levegőben az egyenlítés. A 92. percben azonban egy kósza akció végén Balogh Balázs megpattanó lövésével kialakult a 3-3-as végeredmény, ami megsemmisítő erejű volt a ZTE számára. Két nagyon fontos pontot buktak ezzel egy közvetlen riválisukkal szemben és lélektanilag ezt nem is lesz könnyű megemészteniük. A jó hír számukra, hogy a 7. helyen állnak a tabellán, de csak minimális az előnyük a riválisaikkal szemben. A Paks csak 2 pontra a kiesőzónától.

Debreceni VSC – Puskás Akadémia 2-2
G.: Adeniji (6., 62.), Knezevic (32.), van Nieff (57.)

Zalaegerszeg – Paks 3-3
G.: Könyves (12.), Bobál Gergely (34., 50., 62.), Böde (79. – büntető), Balogh Balázs (92.)

A forduló eddigi eredményei

Ferendváros – Kisvárda 1-0
Debreceni VSC – Puskás Akadémia 2-2
Zalaegerszeg – Paks 3-3

A forduló további programja

Vasárnap:
15:30 Kaposvár – Diósgyőr (M4 Sport)
18:00 MOL Fehérvár – Újpest (M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Köszönet a táblázatokért az Eredmények.com-nak!