Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: Kaposvári meglepetés, izgalmas Fehérvár-Újpest meccs!

Az OTP Bank Liga 29. fordulója 2 vasárnapi mérkőzéssel zárult. A Kaposvár a hétvége meglepetését okozva legyőzte a dobogós reményeket dédelgető DVTK-t, míg a Fehérvár és az Újpest egy fordulatos meccsen nem bírt egymással.

Már a 7. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi együttese. Egy visszafejelt labdával indult a leshatáron túlról Ádám, aki középre tette a labdát, Bévárdi pedig a kapuba juttatta a játékszert. A partjelző nem intett, így a találatot megadták, 1-0! A labda ugyan többet volt a DVTK-nál, de a Kaposvár is eljutott veszélyes helyzetekig az első félidő folyamán. A második játékrész elején négyet cseréltek a vendégek, hogy felpörgessék a játékukat, de a 47. percben Bévárdi harcolt ki büntetőt a Kaposvár számára, amit Nagy Richárd értékesített is, 2-0! A második félidő is hasonló mederben folyt, a Diósgyőr birtokolta a labdát, de a Rákóczi tudott inkább lövésekig eljutni. A mérkőzés legvégén megadta a kegyelemdöfést a Kaposvár. Egy kontra végén a 89. percben Nagy János bólintott Antal hálójába, 3-0! A kaposvári alakulat így egy 12 mérkőzéses nyeretlen szériát zárt le és megszerezte idénybeli 4. győzelmét.

Kaposvár – Diósgyőr 3-0 (1-0)
Gólszerzők:
Bévárdi (7.), Nagy R. (48. büntető), Nagy J.(89.) ill. –

A szezon korábbi egymás elleni meccseihez képest igen lüktető iramban kezdték a találkozót a Fehérvár és az Újpest játékosai. Az első komoly helyzet a 11. percben érkezett, amikor Houri egy szabadrúgás után a kapufát találta telibe. A hazaiak az első félidőben irányították a játékot, ám sokáig nem tudták feltörni a lila-fehérek védelmét. A 41. minutumban aztán egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Petrjak lőtte a kapu felé a labdát, amit Ristevski már nem tudott megmenteni, a saját kapujába kotorta a játékszert, 1-0! A második játékrész első harmada jóval kiegyenlítettebb volt, kevés helyzettel. Az utolsó fél óra viszont igen eseménydúsra sikeredett. A 64. percben egy kifejelt labdát bombázott Nwobodo 30 méterről Kovácsik hálójába, 1-1! A 72. percben ismét a Fehérvárnál volt az előny. Egy szögletet követeőn Stopira ért a játékszerhez, a hosszún pedig a csereként beállt Nikolic érkezett és fejelte be a labdát, 2-1! A 81. minutumban másodszor is egyenlíteni tudott az Újpest. Ők is egy szöglet után találtak be Heris révén, aki szépen a hosszúba csúsztatott, 2-2! Ezt követően már egyik oldalon sem akadt igazán veszélyes gólszerzési lehetőség, így mindkét fél egy ponttal gazdagodott.

MOL Fehérvár – Újpest 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Ristevski (41. öngól), Nikolic (72.) ill. Nwobodo (64.), Heris (81.)

A 29. forduló eredményei:

Péntek:
Mezőkövesd 1-2 Honvéd

Szombat:
Ferencváros 1-0 Kisvárda
Debrecen 2-2 Puskás Akadémia
Zalaegerszeg 3-3 Paks

A tabella jelenlegi állása: