Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghiúsult a PL csapat igazolása

Még áprilisban jelentette be a Watford, hogy mindenben megegyezett a Le Havre fiatal középpályásával, Pape Gueye-jel. Most viszont meghiúsult az üzlet egy komoly baki miatt.

Gueye-t június 30-ig köti szerződés, a Bese Barnabást is alkalmazó másodosztályú csapathoz (Besének is lejár a szerződése és ő is távozni szeretne). Hivatalosan július 1-jétől csatlakozhatott volna az angol csapathoz. Az ő esetében nem volt szó a szerződés lejártának automatikus meghosszabbításáról, hiszen Franciaországban lezárták a bajnokságokat.

A szerződtetés bejelentése után pár nappal már megjelent a sajtóban, hogy lehetnek olyan szabálytalanságok, amelyek megakadályozhatják az átigazolást.
A francia középpályás még január 15-én kötött előszerződést az angol csapattal, illetve 2019 nyarán már az orvosi vizsgalatokon is átesett Olaszországban (a Watford az olasz Pozzo család tulajdona, akik az Udinese tulajdonosai is). Mindezt a Le Havre tudta nélkül, ezért ez FIFA szabályai szerint szabálytalan volt.

Gueye még a hivatalos bejelentés előtt ügynököt váltott, mert nem volt megelégedve azzal, ahogy a tárgyalások haladtak a Watforddal.

“A történetben az én hibám annyi, hogy rossz emberben bíztam meg”. -nyilatkozta Gueye, aki nem lesz a Watford játékosa. “Tájékoztattam a Watford képviselőit a szerződés megkötésének körülményeiről, amit én szabálytalannak tekintek. Sok vita után, arra is felhívtam a figyelmüket, hogy semmilyen előre lépes nem történt az ügyemben. Erre való tekintettel, illetve arra, hogy a szerződés még nem lépett érvénybe, érvénytelennek tartom a szerződést.”

Gueye mindenféleképpen távozni fog a másodosztályú csapattól, ahol nevelkedett. 2017 óta a felnőtt csapat tagja és ez idő alatt 39 másodosztályú bajnokin (Ligue 2) lépett pályára.