Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: az utolsó pillanatokban mentett meg egy pontot az Újpest

Az NB I 30. fordulójának zárómérkőzésén az Újpest próbálta bebiztosítani helyét az élvonalban, míg a nagyon gyenge formát produkáló Mezőkövesd az Európa-liga selejtezőt érő harmadik helyért küzdött.

 


A vendégek kissé enerváltan játszottak, de ez nem is meglepő, hiszen sűrű a program, a hazaiak lendületesebbek voltak, de nem sikerült az ellenfél fölé kerekedni. Az első félidőben nem esett gól, és egyik gárda sem tudott a másik felé emelkedni, sem játékban, sem helyzetek tekintetében, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején sikerült feljegyezhető lehetőségig eljutnia a hazaiaknak, Zsótér előtt adódott egy nagy esély a gólszerzésre, de az Újpestiek támadója nem találta el a kaput. Ezt követően alakultak ki itt is ott is helyzetek, amiből végül a kövesdiek jöttek ki jobban, ugyanis egy beadást követően Pekár László üresen maradt, első próbálkozását Banai ugyan védeni tudta, de a vendégek középpályásra másodjára nem hibázik, így megszerzi a vezetést a 67. percben (0-1). Sőt pár percen belül majdnem kettőre növelték előnyüket a vendégek, azonban lepuskázták lehetőségeiket. Az újpestiek görcsösen jöttek előre az egyenlítő találatért, de igazán erőteljes nyomást nem tudtak a borsodi klub kapujára helyezni, ám végül a 94. percben csak sikerül egyenlíteniük, egy remek beadásra érkezett kiváló ütemben Koszta, majd a kapuba bólintott (1-1)! A döntetlennel a hazaiak lehetnek elégedettebbek annak következtében, hogy az utolsó pillanatokban sikerült egy pontot megmenteni, míg a vendégek hatodik meccsükön buknak pontokat zsinórban, aminek következtében a Puskás Akadémia beérte őket a pontok tekintetében, viszont még így is a harmadik helyen állnak.

Újpest – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Játékvezető: Pintér Csaba, Helyszín: Szusza Ferenc Stadion
Gólszerzők: Koszta (90+4′) ill. Pekár (67′)

A forduló további eredményei
Kisvárda – ZTE 0-1
Honvéd – FTC 0-2
Paks – Kaposvár 3-0
DVTK – Puskás Akadémia 1-2
MOL Fehérvár – DVSC 1-0

A bajnokság jelenlegi állása

fotó: eredmenyek.com