Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leicester City: Távozik a klub történelmi alakja!

A szezon végén elhagyja a Leicester Cityt a klub emblematikus játékosa, Andy King. A 31 esztendős középpályás 2004 óta szolgálta a csapatot.

2004 nyarán került Andy King a Leicester City U18-as csapatához a Chelsea ifijeitől. 3 évvel később már bemutatkozhatott a felőttcsapatban is, amelyet egészen ezen szezon végéig szolgált. Karrierje során összesen 375 mérkőzésen játszott a “Rókák” színeiben, amelyeken 61 gólt szerzett és 24 gólpasszt is kiosztott. Az utóbbi években már inkább kölcsönben szerepelt más kluboknál, így játszott a Swansea, a Derby County, a Rangers és a Huddersfield együtteseiben is. A szezon végén lejár a szerződése, amelyet nem újítanak meg.

King eddigi pályafutása legnagyobb sikere egyértelműen a 2016-os bajnoki cím a Leicesterrel. Ezen kívül ő az egyetlen játékos a Premier League érában, aki ugyanazzal a csapattal a magasba emelhette a harmadosztály, a másodosztály és az élvonalbeli pontvadászat első helyéért járó trófeát is.

A klub elnöke, Aiyawatt Srivaddhanaprabha nyílt közleményben búcsúzott el a játékostól:

Nagyon hálás vagyok Andynek. Ő az utolsó játékosunk a 10 évvel ezelőtti csapatból, amikor birtokba vettük az új stadionunkat, a King Powert. Mindent átélt, amin az együttes keresztülment. Andy egy csodás ember. Meghatározó részese volt klubunk nagy sikereinek. Számos fontos gólt szerzett karrierje során, de inkább azt emelném ki, ahogy segítette a fiatalokat, ahogy támogatta a közösségünket és ahogy segített felépíteni a kultúránkat.

A közleményben azt is kiemelik, hogy King számára szeretnének egy búcsúeseményt is szervezni, amint kellően biztonságosnak ítélik a körülményeket.