Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a ZTE!

A ZTE a bennmaradásért, a Honvéd pedig a dobogóért volt még harcban az OTP Bank Liga 31. fordulójának nyitómérkőzésén. A találkozón végig a hazaiak irányítottak, akik győzelmükkel kiharcolták, hogy jövőre is az NB1 mezőnyét erősíthetik.

Nagyon harcosan kezdett a ZTE, amelyen érződött, hogy már ezen a mérkőzésen szeretnék kiharcolni a biztos bennmaradást. A zalaiak nagy fölényben játszottak, a vendégek csak elvétve jutottak el az ellenfél kapujáig. A 39. percben aztán majdnem megszerezte a vezetést a Honvéd, ám Ugrai lövése a kapufán csattant. 1 perccel később Bobál Gergely is gólt szerezhetett volna, de a fejesét a keresztléc hárította. Az első játékrész hosszabbításában Radó lőtt mellé egy ziccert, valamint Bolla kísérlete is csak centikkel kerülte el a vendégek kapuját, így 0-0-val vonultak szünetre a felek.

A második félidő elején egy beadást követően Barczi törte el a labdát, amibe szerencsétlenül ért bele Batik, a lábáról pedig a kapuba került a játékszer, 1-0! Pár perccel később Nagy Gergő engedett el egy távoli löketet, de egy kevéssel Demjén kapuja mellett szállt el a lövés. A ZTE sorra dolgozta ki a helyzeteket, viszont a befejezéseknél rendre rossz megoldásokat választottak, így nyílt maradt a találkozó. A 72. minutumban Bobál Dávid mentett hatalmasat, megakadályozva Moutarit abban, hogy kiegyenlítse az állást. Az utolsó 15 percben teljesen szétszakadt a pálya, a csapatok átrohantak egymáson. A 89. percben még mindig nem tudta bevinni a végső csapást a hazai gárda, hiába a számtalan helyzet. Bőle és Babati lövését is hárítani tudta Levkovich. A 92. minutumban aztán végleg sikerült eldönteni a találkozót. Tamás beadását kotorta be közelről Babati a léc segítségével, 2-0! Összességében Márton Gábor együttese teljesen megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot és ezzel biztossá tették, hogy jövőre is az NB1-ben láthatjuk őket.

Zalaegerszeg – Honvéd 2-0 (0-0)
Helyszín: ZTE Aréna Nézőszám: 4745 fő Vezette: Pintér Csaba
Gólszerzők: Batik (51. öngól), Babati (92.) ill. –
Sárga: Bőle (72.), Bolla (80.) ill. Mezghrani (39.), Niba (70.), Gazdag (77.)
Kiállítás: – ill. –

Zalaegerszeg: Demjén – Tamás, Bobál D., Szépe, Bolla – Mitrovic (Kocsis 87.), Bedi, Radó, Barczi (Katelaris 66.), Bőle – Bobál G. (Babati 88.) Vezetőedző: Márton Gábor

Honvéd: Levkovich – Mezghrani, Batik, Niba, Uzoma (Kesztyűs 89.) – Hidi, Cipf (Moutari 46.), Szendrei (László 90.), Irimiás (Nagy G. 46.) – Gazdag, Ugrai (Kamber 71.) Vezetőedző: Pisont István

A 31. forduló további programja:
Szombat:
16:55 Mezőkövesd – MOL Fehérvár (Tv: M4 Sport)
19:00 Puskás Akadémia – Paks (Tv: M4 Sport)
21:05 Ferencváros – Újpest (Tv: M4 Sport)
Vasárnap:
19:00 Kaposvár – Kisvárda (M4 Sport)
21:05 Debrecen – Diósgyőr (M4 Sport)
A tabella jelenlegi állása: