Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az újraindulás után először nyert a Mezőkövesd!

A Fehérvár mezőkövesdi vendég játékával kezdődött az NB I szombati játéknapja. Az újraindulás óta a Kövesd még nyeretlen volt, ezt a rossz sorozatot szerették volna megtörni. A Fehérvár pedig a kupa kiesés miatt próbált meg visszavágni a Mezőkövesdnek. 

Hamar bele lendültek a játékba a csapatok. A nézők már az első félidőben láthattak két gólt, emellett nagy helyzeteket és egy piros lapot is.
A 29. percben Futács Márkó maradt a kapu előtt teljesen üresen és ha már megkapta az előnyt, élt is vele és közelről a kapuba fejelt 0-1! Nem sokáig kellett várni a kövesdi válaszra. A 36. percben Farkas Dániel jobb oldali beadására érkezett Besirovic, és a kapuba passzolt 1-1! A nem tartott sokáig a hazai öröm. Nesterov a 17. perc után a 41. percben is kapott egy sárgát, így megfogyatkozott a hazai csapat. A borsodi csapat nem adta fel a kiállítás után, még akár a vezetést is megszerezhették volna.

A második félidőben mindkét csapatnak akadtak helyzetei, de a döntés a hajrára maradt. A játék képén nem érződött a kövesdi emberhátrány, sőt a mérkőzés hajrájában több nagy helyzete is volt a Mezőkövesdnek. Majd jött a csattanó és a hosszabbításban megszerezte a győztes gólt Meskhi 2-1! A csereként beállt légiós egy kavaródás használt ki a kapu előtt. Óriási feszültség szabadult ki a kövesdi játékosaiból, az edzői stábból, de a lelátón a szurkolókból is. Hatalmas kicsi a rakással ünnepelték a gólt, melynek a tetejére Kuttor Attila is felfért.

Mezőkövesd Zsóry – MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Vezette: Karakó Ferenc, Helyszín: Mezőkövesd, Városi Stadion
Gólszerzők: Besirovic (34.) Meskhi (90+3.) ill. Futács (29.)
Kiállítva: Nesterov (41.) ill.