Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megvan az év újonca! – HIVATALOS

A pénteki napon jelentették be hivatalosan, hogy melyik labdarúgó lett a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as idényének legjobb elsőéves labdarúgója…

A szezon legjobb újoncának járó szavazáson azok a Bundesligában idén debütáló labdarúgók vehettek részt, akik az idény közben egy-egy hónap legjobb újoncának lett megválasztva. A végső győztes a Bayern München kanadai szélső védője, Alphonso Davies lett, miután május hónap újonca megelőzte az évad során többek között az év közben háromszor díjazott Marcus Thuramot (Mönchengladbach) és a téli érkezése óta kétszer első Erling Haalandot (Dortmund) is.

A mindössze 19 éves Davies a tavalyi szezon során mutatkozott be a Bundesligában, de a 2019-2020-as idényben robbant be igazán, amikor Alaba sérülése alatti teljesítménye minden előzetes várakozást felülmúlt és a Hansi Flick irányításával komoly menetelésbe kezdő, és végül bajnoki címet nyerő bajorok kirobbanthatatlan alapembere lett. A német kaland előtt két évet a Vancouver Whitecaps színeiben az MLS-ben töltő labdarúgó az idei szezonban eddig 37 tétmeccsen húzhatta magára a német rekordbajnok szerelését.

A voksolás során a közönségszavazatok 40, a klubok és a szakírók voksai 30-30 százalékban határozták meg a végeredményt.