Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

John Aldridge: Coutinhonak ez lenne a legjobb!

John Aldridge, a Liverpool korábbi támadója szerint Philippe Coutinhonak az lenne a legjobb, ha visszatérne Angliába, méghozzá korábbi klubjához, a Liverpoolhoz. Aldridge úgy véli, hogy ezzel a Pool is jól járna.

Philippe Coutinho jövője állandó téma a nemzetközi sportsajtóban. A brazil sztár 2018 januárjában szerződött a Liverpool együttesétől a Barcelonához. Számításai nem igazán jöttek be a katalán klubnál, amely erre a szezonra kölcsön is adta vételi opcióval a Bayern München számára. A bajorok azonban nem élnek ezzel a lehetőséggel, a Barca pedig a hírek szerint szeretné értékesíteni a brazilt 70 millió euró körüli összegért. A koronavírus-járvány következtében a legtöbb klub azonban nem tud megengedni ekkora kiadást, így az érdeklődök inkább egy kölcsönszerződésben gondolkoznak.

A Liverpool korábbi játékosa, John Aldridge szerint a “Vörösöknek” kölcsön kéne vennie a 28 éves futballistát. A 60 esztendős egykori támadó úgy véli, hogy ezzel mindkét fél jól járna:

Szerintem a Liverpoolnak a következő átigazolási időszakban annyit kéne tennie, hogy kölcsönveszi Coutinhót. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel nem minden Pool szurkoló ért egyet, de úgy vélem, hogy ez az üzlet a játékos és a klub számára is megérné. Annak ellenére, hogy Spanyolországban nem úgy teljesített, mint korábban, mégiscsak egy klasszis játékosról beszélünk, aki az Anfield egyik hősének számított. Ő már tisztában van azzal, hogy az angol futball hogyan működik, így rövid idő alatt fel tudná venni a ritmust. Ezen kívül a kölcsönvétel egy jó lehetőség Kloppék számára is, hiszen a koronavírus-járvány megviselte a csapatot pénzügyileg. Ezt jól mutatja az is, hogy lemondtak Timo Werner megszerzéséről, aki jelen helyzetben túl drága lett volna számukra. De az általam elmondott opció szerintem gyümölcsöző eredményeket hozna mindkét fél részére.