Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: A 89. percben nyerte meg a mérkőzést a Debrecen!

A Mezőkövesd a bronzéremért van harcban, míg a Debrecen a kiesés elől próbált menekülni. Mindkét gárda nyerni tudott az előző fordulóban. A győzelmi szériát végül a vendégek tudták folytatni.

Az első veszélyes helyzet a 13. percben érkezett a Mezőkövesd részéről. Egy szabadrúgás variációt követően Zivzivadze lőhetett nagyjából 10 méterről, ám csúnyán eltörte a labdát. A 16. percben aztán a támadó a hálóba talált, de a játékvezető érvénytelenítette azt kapustámadás okán. Pár minutummal később a vendégek is eljutottak egy komoly lehetőségig. Varga Kevin engedett el messziről egy kellemetlen pattogós lövést, de Szappanos hárítani tudta. A 28. percben aztán a DVSC is betalált, ám les miatt ezt sem adták meg. A 41. percben a Kövesd előtt adódott egy ziccer, de Silye lövését Nagy Sándor védte bravúrral.

Az 55. percben aztán a harmadik gólt érvénytelenítette a játékvezető. A Kövesd szerezte az újabb találatot, de les miatt ezt sem adták meg. Nem sokkal később Bényei lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, de kísérlete a kapufán csattant. Pár minutummal később Garba került ziccerbe, ám a vendégek támadója csúnyán fölé lőtte 6 méterről a labdát. A 80. percben ismét Garba előtt adódott nagy helyzet, de Eperjesi az utolsó pillanatban menteni tudott előle. 2 perccel később Meskhi lőtt kevéssel mellé. 4 minutummal a vége előtt Zivzivadze fordult kapura a büntetőterületen belül, de lövése pár centivel elkerülte a kaput. Ezt követően Tőzsér lőtt nem sokkal fölé egy szabadrúgást. A 89. percben aztán megszületett az első érvényes gól a találkozón! Egy gyorsan elvégzett bedobás után Varga tekerte be a labdát, Garba pedig éppen hozzáért fejjel, ám ez is elég volt, 0-1! A későbbiekben nem történt már más esemény, így lehet, hogy csak átmenetileg, de a Loki elmozdult a kiesőzónából.

Mezőkövesd – Debrecen 0-1 (0-0)
Helyszín: Városi Stadion Néző: Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: – ill. Garba (89.)
Sárga: Besirovic (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.) – ill. Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga (66.)
Kiállítás: – ill. –

Mezőkövesd: Szappanos – Silye, Karnitskiy, Pillár, Farkas – Meskhi, Besirovic (Eperjesi 46.), Vajda (Vadnai 78.), Nagy (Cseri 69.), Pekár – Zivzivadze Vezetőedző: Kuttor Attila

Debrecen: Nagy – Kundrák (Bényei 46.), Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Tőzsér, Varga – Szécsi (Bereczki 36., Trujic 63.), Adeniji (Garba 63., Barna 90+1) Vezetőedző: Kondás Elemér

A 32. forduló eredményei és további programja:
Kedd:
MOL Fehérvár 1-0 Ferencváos
Újpest 2-1 Zalaegerszeg 

Szerda:
19:00 Honvéd – Kaposvár (Tv: M4 Sport)
19:00 Kisvárda – Puskás Akadémia (Tv: Duna World)
21:05 Paks – Diósgyőr (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása: