Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy év után visszatért a holland sztár!

Egy év után visszatér a futball világába Arjen Robben. A tavaly nyáron visszavonult játékos a Groningennél “kezdi újra” a pályafutását. 

Robben a Groningenben kezdte profi pályafutását, ahonnan 2002-ben távozott. A holland szélső számos topcsapatban megfordult, karrierje során a Groningenből a PSV-hez vezetett az útja, ezt követően pedig a Chelsea, Real Madrid, Bayern München útvonalat járta be. A bajoroknál eltöltött egy évtized alatt igazi legendává vált. Innen vonult vissza tavaly július 4-én.

Az idei szezon során Robben több nyilatkozatában is hangot adott annak, hogy jót tett neki a pihenés, és még érzi magában az erőt ahhoz, hogy futballozzon, persze nem a legmagasabb szinten. A holland játékost pár hete a Bayern edzőközpontjában lehetett lencsevégre kapni edzés közben, ami ismét kérdőjeleket vetett fel a visszatérésével kapcsolatban.

A mai nap folyamán pedig érkezett a bejelentés, hogy a 36 esztendős szélsőt ismét láthatjuk a pályán, nevelőklubja, a Groningen mezében. A futballista természetesen nyilatkozott is a visszatérést illetően:

Keményen dolgozom a visszatérésen. Nem tudom, hogy működni fog-e egyáltalán. Ez nagyban függ a hozzáállásomtól és a motiváltságomtól. Az álmom jelenleg az, hogy a Groningen mezében ismét kifuthassak a pályára. Kemény kihívás lesz számomra újra a legjobb formába lendülni, de mindent megteszek azért, hogy jó állapotba kerüljek az első edzésekre.