Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a sereghajtó otthonában hullajtott fontos pontokat az AC Milan – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a sereghajtó és fontos győzelemre készülő Spal otthonába látogatott a bajnokság folytatása óta magára találó AC Milan, ahol az európai kupaporond a cél.

A hazaiak nem illetődtek meg, de nem is tehették ezt meg, ugyanis nekik csak a győzelem volt elfogadható eredmény. A mérkőzés 13. percében meg is szerezték meglepetésre a vezetést egy szögletet követően, a kapu előtt ide-oda pattogott a labda, amire Mattia Valoti reagált a leggyorsabban és a kapuba tuszkolta a labdát (1-0). Sőt, a 30. minutumban Floccari szinte a semmiből lő egy óriási gólt a kígyótérről, ezzel kettőre növelve csapata előnyét (2-0). Azonban, hogy ne legyen teljes a hazaiak boldogsága, D’Alessandro durva szabálytalansága miatt a 43. percben kiállítás sorsára jut. Az AC Milan hiába próbálkozik többet, a Spal két kapura lövésből két gólt szerzett, így meglepetésre ők mehettek biztos előnnyel a szünetre.

A második félidőben is rengeteg lövéssel, oldalról beadással próbálkozott a vendég együttes, és ahhoz, hogy eredménye legyen egészen a 80. percig kellett várni, akkor egy oldalról beívelt labda a félidőben csereként beálló Rafael Leao elé pattant, a brazil támadó pedig higgadtan a kapuba belsőzi a labdát (2-1). A rengeteg próbálkozás nem hozta meg a gyümölcsét, nem úgy, mint egy kontratámadás végén Vicari peches mozdulata, a védő 15 méterről szerzett elképesztő öngólt miközben senki sem zavarta őt, mindezt a hosszabbítás negyedik percében (2-2). Így a “Piros-feketék” egy pontot megmentettek, azonban ez emberelőnyben kevés a sereghajtó otthonában, akik előre léptek ezzel a 19. helyre, de a bennmaradást érő 17. pozíció továbbra is nagyon messzinek tűnik.

Spal – AC Milan 2-2 (2-0)
Játékvezető: M. Mariani, Helyszín: Stadio Paolo Mazza (Ferrara)
Gólszerzők: M. Valoti (13′), S. Floccari (30′) ill. R. Leao (80′), F. Vicari (90+4′ – öngól)
Kiállítva: D’Alessandro (43′)

A 29. forduló eddigi eredményei és további programja:
Kedd:
Torino – Lazio 1-2
Genoa – Juventus 1-3

Szerda:
Bologna – Cagliari 1-1
Inter – Brescia 6-0
Fiorentina – Sassuolo 1-3
Lecce – Sampdoria 1-2
Verona – Parma 3-2

Csütörtök:
19:30 Atalanta – Napoli (Digi Sport 1)
21:45 AS Roma – Udinese (Digi Sport 1)

fotó: eredmenyek.com

A bajnokság jelenlegi állása