Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta: nem adjuk el a sztárjainkat

Mikel Arteta szezon közben vette át az Arsenal irányítását, honfitársától Unai Emery-től. Most nyáron itt lesz az alkalom, hogy saját képére formálja a játékoskeret, de megnyugtatta a csapat szurkolóit, nem fogják kiárusítani a legjobb játékosaikat.

A csapattal sok játékost hírbe hoztak már. Az egyik visszatérő név, Thomas Partey az Atlético Madird középpályása, akit biztosan nem ad olcsón majd a spanyol csapat.

Az Ágyúsok most nem dúskálnak a pénzben. Sorozatban második szezonban maradhatnak le a BL-ről, az Európa Ligás bevételek pedig nem elegek a sztárigazolásokhoz.

Az Arsenal pont az előző szezonban döntötte meg a klub átigazolási rekordját, Nicolas Pepe 79 millió eurós vételárával.

Az utóbbi időben sokat hallani Aubameyang távozásáról is, akinek a szerződéséből már csak 1 év van hátra. A gaboni támadó viszont nem szeretne távozni Londonból és hajlik a hosszabbításra.

“Nem vagyunk az a csapat, amelynek el kell adnia a legjobb játékosát, hogy újakat vegyen. Ez biztos.” – mondta Arteta

Az újraindulás után az Arsenal két vereséggel indított, majd továbbjutott az FA kupában és már a bajnokságban is szerzett két győzelmet. Arteta együttese 8 pontra van a negyedik, BL-indulást jelentő helytől. Még arra is van esély, hogy az Ágyusok teljesen lemaradnak Európáról, hiszen a bajnokságban még az EL-indulást érő helyekért is komoly harc folyik. Persze egy FA kupa győzelemmel az Európa Liga még meg lehet.