Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: íme a szezon legjobbjai!

A csütörtöki napon vált hivatalossá, hogy mely játékost választották meg a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as szezonjának legjobb játékosának…

A játékosok szervezete nem más, mint a bajnok Bayern München csatárát, az idei szezonban gólkirályi címet szerző Robert Lewandowskit választotta meg a Bundesliga 2019-2020-as idénye legjobb játékosának.

A szavazatok több mint 40 százalékát begyűjtő 31 éves lengyel gólgyáros 2013, 2017 és 2018 után negyedszer zsebelte be az elismerést. Lewandowski mögött a második helyen a Borussia Dortmund ifjú angol zsenije, Jadon Sancho végzett 13.9 százalékkal, míg a dobogó harmadik fokára Joshua Kimmich férkőzött fel a bajoroktól 7.2 százalékkal.

A szavazáson a Bundesliga első három osztálya, továbbá a negyedik liga játékosai, illetve további szakszervezeti tagok vehettek részt.

A szezon legjobb edzője a bajnokcsapat trénere, Hans-Dieter Flick lett a voksok 58 százalékával. A legjobb újonc címet ugyancsak a Bayern tagja, a ghánai születésű, kanadai válogatott Alphonso Davies érdemelte ki. A 19 éves középpályás a szavazatok 45.9 százalékát kapta, míg a Dortmund norvég fiatalja, Erling Haaland 15.5 százalékot gyűjtött.