Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

City: ennyi pénz áll rendelkezésre a keret megerősítésére

Miután kiderült, hogy a Manchester City mégis indulhat majd a Bajnokok Ligájában, egyből pozitívabb lett a hangulat a világoskékeknél. Lássuk, mik a tervek!

Első lépésként Pep Guardiola jövőjét illetően szeretné tisztázni a helyzetet az angol klub. A katalán tréner szerződése a jövő nyáron jár le, így épp ideje lenne hosszabbítani vele: ennek megfelelően egy hosszútávú ajánlatot kap a City-től.

A keretben is történhetnek majd komolyabb változások. Az idei PL bajnoki címről lecsúszó manchesteri csapat gyenge pontjaiban lehetnek érkezők. A Guardian információi szerint közel 150 millió fontot költhet majd Guardiola és a szakmai stáb játékosokra – főleg a védelem közepébe és a baloldalra keresnek új embereket.

Ezen a területen David Alaba és Kalidou Koulibaly a két legfőbb kiszemelt – utóbbit viszont a Liverpool is nagy erőkkel csábítja. Ugyancsak keresnek támadókat is: Agüero távozásáról egyre erősebbek a hírek, az argentin jövőre elhagyhatja Angliát. Az ő pótlásáról is gondoskodni kellene.

A legfontosabb cél viszont a meglévő csapat gerincének egyben tartása. Kevin de Bruyne korábban nyilatkozott már arról, hogy akár el is hagyhatná a City-t egy esetleges BL eltiltás esetén. Meg kell tehát győzni őt a maradásról, ahogy a többi bizonytalan játékost is. A legfontosabb embereket, mint Ederson, Walker, Laporte, Rodri, Gabriel Jesus, vagy Bernardo Silva, a klubhoz kell láncolni a következő néhány évre. Ez lesz a terv a következő hónapokra.