Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Ligába tart a németek világbajnoka – sajtóhír

Német lapinformációk szerint körvonalazódni látszik, hogy a Borussia Dortmundtól távozó egykori világbajnoki hős melyik liga melyik csapatában folytathatja pályafutását…

A német Sky Sport értesülései szerint a Sevilla lehet a befutó Mario Götze leigazolásáért a számtalan érdeklődő közül. A Borussia Dortmund csapatától távozó világbajnok játékos megszerzését korábban többek közt az AS Roma, a Lazio és az Atlético Madrid vette fontolóra, azonban nagyon úgy tűnik, hogy az andalúziai gárdában találhatja meg új otthonát.

A még mindig csak 28 éves támadó/középpályás csillaga az évek során egyre lejjebb áldozott, pályája kétségkívül lejtmenetet mutatott az utóbbi évek során. Götze az eddigi információk szerint légiósként próbálná ki magát, mintsem egy kisebb német csapathoz igazoljon, így kapóra jöhet számára, hogy leginkább olasz és spanyol érdeklődnek a szolgálatai iránt.

A 2014-es világbajnoki döntő hosszabbításában győztes gólt szerző játékos három Bayern Münchennél eltöltött szezont követően négy éven át áll ismét a sárga-feketék alkalmazásában, azonban rendszerint sérülések és formahanyatlások kísérik karrierjét. A 2018-2019-es szezonban szerzett hét találata sem volt éppen veretes teljesítmény, az utolsó évében pedig mindössze háromszor tudott eredményes lenni.

Érdekesség, hogy a Götze legismertebb góljához, az argentinok elleni 2014-es vb-döntőben gólpasszt adó André Schürrle a minap jelentette be visszavonulását mindössze 29 évesen, és hozzá hasonlóan azóta az ő karrierje is lefelé száguld…