Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meg nem értett zseniket cserélne a Barca és az Arsenal – sajtóhír

Nemzetközi lapinformációk szerint a Barcelona és az Arsenal vezetősége már egy egymást közti csereüzlet kidolgozását vette fontolóra…

A Footmercato értesülései szerint a Barcelona együttese odaadná Philippe Coutinhót az Arsenal részére Matteo Guendouzi játékjogáért cserébe, miután mindkét fél elégedetlen meglévő játékosával, és azt reméli, hogy a másik tehetség nála még magára találhat.

Coutinho 2018 januárjában által a Liverpooltól 105 millióért és további bónuszokért igazolt a Barcához, ahol mindent egybevetve 76 tétmérkőzésen 21 gólt termelt, azonban hosszabb távon képtelen volt a várakozásoknak megfelelően teljesíteni. A 28 éves brazil játékmester az idei szezont kölcsönben már a Bayern Münchenben tölti, ahol 32 pályára lépést követően 9 találatnál tart, azonban a bajorok nem voltak hajlandóak 120 millió euróért véglegesen megvásárolni, így játékjoga visszaszállt a katalánokhoz, azonban továbbra sem számítanak rá.

Eközben a 21 esztendős francia középpályás 2018-ban hatalmas reményekkel szerződött az “Ágyúsokhoz”, és az első szezonjában 48 pályára lépéssel alapembernek is bizonyult fiatal kora ellenére. Az idei szezonban is rendszeres lehetőséget kapott, azonban az újrakezdés óta kiszorult Mikel Arteta kezdőcsapatából, az elmúlt hetekben már a meccsekre sem nevezik be, mióta nem elégedettek a hozzáállásával, a pályán kívül viselkedésével. Az angol sajtó szerint az Arsenal már mindenképpen a lehetőséget keresi az eladására, a Barca pedig nyitott lenne új lehetőséget biztosítani számára.