Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: a bajnoki cím ellenére leválthatják Sarrit – sajtóhír

A hétfő esti rangadó megnyerésével az újabb olasz bajnoki cím közvetlen közelébe kerülő Juventus gárdájánál a sorozatbeli kilencedik elsőség ellenére egy év után ismét edzőváltásra készülnek…

 

Többek közt a La Stampa is megerősítette, hogy a Juventus csapatánál hosszú távon nem elégedettek a múlt nyáron Maurizio Sarri munkásságával, ezért a már több mint fél éve munkanélküli Mauricio Pocchettino kinevezésére készülnek.

A nápolyi származású Sarrival nehezen lendült játékba a Juventus, a szünet előttig úgy tűnt, hogy a torinó gárda 8 éven át tartó hazai hegemóniája is megtörhet, azonban az újrakezdés óta egyre eredményesebben és gördülékenyebben játszik a csapat. A Juve négy fordulóval a Serie A aktuális szezonjának befejezése előtt nyolc ponttal vezet a második helyezett Inter előtt, nehéz lenne elképzelni, hogy ezt a fórt a hajrában képesek lennének leadni. Ennek ellenére is a vezető olasz lapok úgy vélik, hogy a hosszútávú jövő érdekében mégis téma az “Öreg Hölgy” háza táján az edzőcsere.

A 48 esztendős Pochettino tavaly novemberben öt év után távozott a Tottenham menedzseri posztjáról, melyet 2019-ben a BL-döntőbe juttatott, az aktuális idénybeli gyengélkedése azonban megpecsételte további sorsát a londoni gárda élén. Jelenleg azóta is munkanélküli, azonban szinte biztosra vehető, hogy a 2020-2021-es szezont már aktív edzőként töltheti, érdeklődőből pedig nincs hiány iránta.