Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az MU dobogós lett, a Chelsea pedig indulhat a BL-ben – videóval

Befejeződött a Premier League 2019/20-as szezonja, és bár a bajnok kiléte már korábban kiderült, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga indulásokért és helyezésekért még nagy harc folyt a Liverpoo és a Manchester City mögött. Az MU csak a dobogón végzett, a Chelsea is ott lesz a BL-ben, de a Leicester csak az El-ben, ahová a Tottenhamnek még selejteznie kell.

Leicester – Manchester United:

A meccs elején még a Leicesternek voltak helyzetei, de a United szépen lassan átvette az irányítást. Az első félidőben Rashford és Martial próbálkozhatott többször is, de ezek mind kimaradtak, és más sem lőtt gólt egészen a 71. percig.  Evans szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amire tizenegyest kapott az MU, Bruno Fernandes pedig értékesítette a lehetőséget. A Leicester ezek után próbálkozott, de semmi nem jött össze nekik, a 94. percben ráadásul emberhátrányba is kerültek, mivel Evanst második sárgával kiállították. Ráadásul a 98. percben még Lingard is betalált, ezzel beállítva a végeredményt. A Manchester United így végül a képzeletbeli dobogó harmadik helyét szerezte meg és egyben a BL-indulást is, míg a Leicester erről lecsúszott, de 5. helyével az Európa-ligában indulhat.

Leicester – Manchester United: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Fernandes (71. – büntetőből), Lingard (90+8.)
Sárga lap: Evans (68.) ill. Maguire (9.), Lindelöf (63.), Matic (83.), Pogba (90.), Williams (90+2.)
Kiállítás: Evans (90+4.) ill.


Chelsea – Wolves:

Elég eseménytelenül telt a mérkőzés eleje, egyik csapatnak sem voltak helyzetei. Aztán az első félidő hajrájában történt valami, és két gólt is lőttek: a 46. percben Mount szabadrúgásból, a 49. percben pedig a remek formában futballozó Giroud talált be. A Wolves a második félidőre sem találta a játékát, a szépítésre sem nagyon volt lehetőségük, pedig nem volt nekik sem tét nélküli a mérkőzés. A Chelsea tudta tartani az eredményt, ezzel pedig bebiztosította az automatikus BL-indulást a 4. helyével. A Wolves a 7. lett, így lecsúszott az Európa-ligáról, viszont még ott lehetnek, ha a Chelsea megnyeri az FA-kupát.

Chelsea – Wolves: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Mount (45+1), Gioud (45+4.) ill.
Sárga lap: Gioud (45+3.), Azpilicueta (90+2.) ill. Jota (22.), Neto (45.), Dendoncker (83.)
Kiállítás: – ill.


Crystal Palace – Tottenham:

Az első félidőben még a Tottenham játszott fölényben, és a 13. percben Harry Kane meg is szerezte a vezetést. Aztán a Crystal Palace szépen lassan kezdte átvenni az irányítást, jöttek a helyzetek is, az 53. percben Schlupp góljával egyenlítettek is. José Mourinho gárdája a mérkőzés végére már teljesen elvesztette fonalat, és szerencséjük volt, hogy a hazaiak nem találtak még egy gólt. Végül maradt a döntetlen a végére is. A Spurs hatodik lett, ami Európa-liga selejtezőkört jelent nekik, a Palace pedig a 14. helyen végzett.

Crystal Palace – Tottenham: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Schlupp (53.) ill. Kane (13.)
Sárga lap: McCarthy (17.), Mitchell (49.), Kouyate (75.) ill. Alderweireld (61.), Dier (90+1.)
Kiállítás: – ill.

A forduló további eredményei:

Arsenal-Watford: 3-2
Burnley-Brighton: 1-2
Everton-Bournemouth: 1-3
Leicester City-Manchester United: 0-2
Manchester City-Norwich City: 5-0
Newcastle United-Liverpool: 1-3
Southampton-Sheffield United: 3-1
West Ham United-Aston Villa: 1-1

A végleges tabella: