Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Lazio otthon, a Milan idegenben szállította a győzelmet – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) utolsó előtti, 37. fordulójának szerdai játéknapján öt mérkőzést rendeztek a kora esti órákban, köztük a Lazio és az AC Milan aktuális találkozóját…

A második helyért harcban álló Lazio életben tartotta reményeit az ezüstéremre, miután 2-0 arányban felülmúlta a már biztos kieső Brescia csapatát. Az első találatot a nyitó negyedóra végén Joaquin Correa szerezte a gólkirály-jelölt Immobile önzetlen előkészítését követően, majd a mérkőzés hajrájában egy ziccerből maga Ciro Immobile is eredményes tudott lenni. Az olasz válogatott támadó így immár egyedüliként vezet az európai Aranycipő-versenyben Lewandowski előtt. A “Sasoknak” minden esélyük meg lehet a második hely megszerzésére, mivel az utolsó fordulóban az Atalanta és az Inter egymással nézhet farkasszemet.

Lazio-Brescia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Correa (17.), Immobile (83.) ill.

 

Továbbra is veretlenül száguld az újrakezdés óta megállíthatatlan AC Milan csapata, amely legutóbb házon kívül verte 4-1-re a Sampdoria alakulatát. A Rossoneri gólgyártását a veterán Zlatan Ibrahimovic egy fejes góllal nyitotta a negyedik percben, mellyel mindkét milánói csapat színeiben elérte az 50 találatot. A szünet után Ibra és Hakan Calhanoglu két remek összjátékát követően előbb a török, majd a svéd légiós volt eredményes, így szűk egy óra játék alatt a Milan minden érdemi kérdést eldöntött. A Samp erejéből egy kihagyott tizenegyesre, és a finisben egy szépítő gólra futotta, Kristoffer Askildsen első Serie A-s találata emlékezetesre sikeredett, mivel jókora dugót ragasztott Donnarumma hálójába. Ám az utolsó szó így is a milánóiaké lett, miután Rafael Leao a tizenhatos vonaláról elegánsan helyezett a kapuba.

Sampdoria-AC Milan 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Askildsen (87.) ill. Ibrahimovic (4., 58.), Hakan Calhanoglu (54.), Leao (90+2.)

 

Ami a másik három találkozót illeti, a mezőny egyik legszebb fociját játszó Sassuolo csapatában ezúttal sem kellett csalódnunk, Roberto De Zerbi legénysége négy nyeretlen meccs után gálázott. Remeklésüknek a még mindig nem biztos bennmaradó Genoa látta kárát, melyet a duplázó Francesco Caputo és a csereként gyönyörű szólógólt vágó Giacomo Raspadori vezérletével 5-0-ra mostak le. A Grifoni élvonalbeli tagsága azért nem biztosított, mert a Lecce hátrányból fordítva elvitte a három pontot az Udinese otthonából, így életben tartotta kósza bennmaradási esélyeit a zárófordulóra. A kilencedik helyét megerősítő Hellas Verona ugyancsak biztos különbséggel diadalmaskodott a sereghajtó SPAL ellen, melyben a 18 éves Horváth Krisztofer egymást követő második alkalommal is beállt csereként a hajrában.

Sassuolo-Genoa 5-0 (2-0)
Gólszerzők: H. Traoré (26.), Berardi (40.), Caputo (66., 77.), Raspadori (74.) ill.

Udinese-Lecce 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Samir (36.) ill. Mancosu (40. – büntetőből), Lapadula (81.)

Hellas Verona-SPAL 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Di Carmine (7., 11.), Faraoni (47.) ill.

A 37. forduló eddigi eredményei

Inter-Napoli 2-0
Parma-Atalanta 1-2
Lazio-Brescia 2-0
Sampdoria-AC Milan 1-4
Sassuolo-Genoa 5-0
Udinese-Lecce 1-2
Hellas Verona-SPAL 3-0

A 37. forduló további programja

Szerda:
21:45 Cagliari-Juventus (tv: Digi Sport 3)
21:45 Fiorentina-Bologna (tv: Digi Sport 1)
21:45 Torino-AS Roma (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)