Távozott a Red Bull-család kulcsembere – hivatalos

Nyolc év után távozott a Red Bull nevű vállalat kötelékéből a Leipzig meghatározó alakja, Ralf Rangnick – a felek július 31-én, pénteken döntöttek arról, hogy külön utakon folytatják.

Rangnick leginkább sportigazgatóként jeleskedett a lipcsei egyesületnél, de kétszer egy évig a vezetőedzői pozíciót is betöltötte. Szerepvállalásai alatt a Gulácsi Pétert és Willi Orbant is foglalkoztató csapat a német negyedosztályból a Bundesliga élvonalába jutott, ahol a Bajnokok Ligája-indulást is kiharcolta.

„Eljött az idő, hogy befejezzem a Red Bullnál vállalt munkáimat. Hálás vagyok minden alkalmazottnak, akik segítettek a céljaink elérésében. Külön köszönöm Dietrich Mateschitz támogatását és bizalmát, hiszen ő adott nekem lehetőséget arra, hogy valami egészen különleges dolgot építsünk fel az évek során” – nyilatkozta Rangnick a Bild című lapnak.

A 62 esztendős szakember legutóbb a nemzetközi kapcsolatokért és a tehetségkutatásért felelt a Leipzig vezetőségében. Rangnick nevét a közelmúltban az AC Milannal hozták szóba, az az üzlet azonban meghiúsult, így egyelőre kérdéses a német futballguru jövője.