Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb német válogatott játékos jelentette be visszavonulását – hivatalos

Sandro Wagner a múlt héten bontotta fel szerződését kínai csapatával, a Tianjin Tedával, melynek színeiben 26 mérkőzésen 12 gólt és 2 gólpasszt jegyzett, és bár több klub is megkereste, a 32 éves támadó inkább a befejezés mellett döntött.

„Hihetetlenül hálás vagyok, hogy a labdarúgás ilyen gyönyörű élettel ajándékozott meg. Minden célomat és álmomat sikerült elérnem. Nagyon élveztem ezt a hosszú utazást, szeretnék köszönetet mondani az edzőimnek és a játékostársaimnak. Természetesen köszönöm a szurkolóknak is” – nyilatkozta a nyolcszoros válogatott csatár, aki 29 évesen mutatkozott be Joachim Löw csapatában.

Wagner, akinek edzői ambíciói vannak korábban a Bayern Münchenben, a Hertha Berlinben, a Hoffenheimben, a Duisburgban, a Werder Bremenben és a Darmstadtban is játszott. A Bundesligában 180 mérkőzésen 44 gólt szerzett, a Bayernnel háromszor nyert német bajnokságot, kétszer Német Kupát, és egyszer Német Szuperkupát. Az U21-es német válogatottal Európa-bajnok lett, és a Könföderációs Kupát is elhódította. Érdekesség, hogy néhány héten belül Wagner már a harmadik korábbi német válogatott labdarúgó, aki bejelentette visszavonulását, előbb André Schürrle, majd Benedikt Höwedes fejezte be profi pályafutását.