NB II: A Nyíregyháza állt a bajnokság élére egyetlen hibátlan csapatként

Baranyai Balázs
Baranyai Balázs
újságíró, 2020 augusztus 9. 21:19

A harmadik forduló is véget ért a Merkantil Bank Ligában, ahol már csak egy hibátlan csapat található, valamint egy pont nélküli.

Az NB II hétvégi fordulója egy szombati rangadóval kezdődött: két szebb napokat is megélt csapat, a Pécs és a Győr csapott össze. A fordulatos találkozó végül eldöntetlen maradt, pedig mind a két oldalon adott volt az esély a győzelem megszerzéséhez. A pécsiek a Dorog elleni gála és a Szpari elleni vereség után így egy döntetlent is begyűjtöttek, hazai környezetben továbbra is veretlenek – a Győrnek viszont továbbra sincs meg az első győzelme a szezonban.

Vasárnap indult csak be igazán a program. A Dorog a Soroksár után a DEAC-ot is legyőzte – a kisebbik debreceni csapat így pedig az egyetlen a bajnokágban, amely pont nélkül áll. A DVSC sem örülhetett: habár vezetett a Loki Tischler góljával, a hajrában betalált a hazai Siófok és sikerült döntetlenre menteniük a meccset. Ez a pontvesztés pedig nem jön jól a pontvadászatban, hiszen a Nyíregyháza behúzta a Soroksár elleni összecsapását és egyedüli 100%-os együttesként a táblázat tetején tanyázik.

Jól áll még a Békéscsaba is, amely az Ajka elleni siker után a harmadik helyre jött fel, majd a szintén nyerő Szolnok és Gyirmót következnek a sorban. Előbbi ráadásul a Haladás ellen tudott rangadót nyerni, ami nem kis fegyvertény. Ezen túl említést kell még tenni a Vasasról is, amely az egyik nagy bajnokesélyesként vágott neki ennek a kiírásnak, de csak most, a Csákvár ellen jött össze nekik az első győzelem.

Így tehát 5 veretlen csapat maradt és 7 nyeretlen. A jól csengő nevek közül a Haladás a Pécs és a Vasas társaságában a középmezőnyben helyezkedik, a Győr pedig 2 ponttal a Kaposvárhoz hasonlóan a kiesőzóna küszöbéről várja a folytatást. A Siófok a Debrecen elleni bravúrjával megszerezte eddigi első pontját, amivel még mindig kieső helyen állnak – legközelebb az utolsó DEAC ellen mérkőzhetnek majd.

A következő fordulóra 16-án vasárnap, azaz pont egy hét múlva kerül majd sor.

A forduló korábbi eredményei

Pécsi MFC – Győri ETO 2-2
Debreceni EAC – Dorog 1-2
Soroksár – Nyíregyháza 0-1
BFC Siófok – Debreceni VSC 1-1
Ajka – Békéscsaba 0-1
Gyirmót – Haladás 2-1
Kaposvár – Kazincbarcika 1-1
Szeged – Szentlőrinc 1-1
Szolnok – Budaörs 1-0
Vasas – Csákvár 2-1

A bajnokság aktuális állása

Köszönet a tabellákért az Eredmenyek.com-nak!