Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nico Gaitán visszatért Portugáliába – Hivatalos

Az argentin labdarúgó négy évet követően fog újra a portugál élvonalban szerepelni, ám ezúttal másik együttesben.

A Braga hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Lille csapatától Nicolás Gaitánt, akit ingyen sikerült megszereznie a portugál klubnak. A 32 éves támadó középpályás mindössze egy éves szerződést kötött újdonsült csapatával, de ha jól teljesít, akkor plusz egy évvel meghosszabbíthatják a kontraktusát.

A 19-szeres argentin válogatott játékos 2010-ben igazolt a Boca Juniorstól Európába a Benficához, ahol hat idényt húzott le és már-már legendává nőtte ki magát a klubnál, azonban 2016-ban a váltás mellett döntött, így kerülhetett az Atlético Madridhoz, ahol nem jöttek be a számításai. A Matracosoktól a Dalian Yifanghoz igazolt, majd tett egy kitérőt az MLS-be a Chicago Fire együttesében, és végül a Lille csapatánál fordult meg, az elmúlt fél szezont töltötte francia földön, igaz a koronavírus miatt szinte nem is léphetett pályára a klub színeiben.

A Benfica színeiben korábban 253 tétmérkőzést játszott le, ebből 152-őt a portugál élvonalban, amelyeken 25 gólt és 60 gólpasszt jegyzett.